Beszóltak az ukránok Orbán Viktornak

2023. május 23. 16:14

A külügyi szóvivő szerint téved a magyar miniszterelnök.

2023. május 23. 16:14
null

A magyar miniszterelnök arról beszélt Katarban, hogy háború eszkalációja helyett tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mert az ukrajnai háborúban mindennap sok ember hal meg. A Bloomberg szerint ezek mellett azt is elmondta, hogy Ukrajna nem nyerheti meg a háborút Oroszország ellen.

Erre reagált Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő egy Facebook-posztban: „A Kreml örülhet: a magyar kormányfő felmentette Oroszországot az Ukrajna elleni agresszió felelőssége alól”.

„Ugyanezek az európai politikusok tavaly még azt állították, hogy Ukrajnának nincs esélye 72 óránál tovább kitartani. Akkor is tévedtek, és most is tévednek” – fejtette ki. Hozzátette, „azokkal ellentétben, akik azt szorgalmazzák, hogy ellenállás nélkül adjuk meg magunkat az ellenségnek, az ukránok addig fognak harcolni, amíg területüket teljesen fel nem szabadítják az orosz megszállás alól. Ez az egyetlen módja annak, hogy ne csak a békét állítsák helyre Ukrajnában, hanem egész Európa biztonságát is garantálják.”

Zárásul megjegyezte, „ezért kulcsfontosságú, hogy egyesítsük erőinket annak érdekében, hogy Ukrajnának minden rendelkezésére álljon, ami Oroszország vereségének felgyorsításához szükséges”.

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Összesen 263 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. május 24. 07:59
"Ugyanezek az európai politikusok tavaly még azt állították, hogy Ukrajnának nincs esélye 72 óránál tovább kitartani." Miért, van? Ha nem ömlene oda a segítség, már régen vége lenne.
elamarna
2023. május 24. 06:55
BESZÉDES A FOTO... MINISZTERELNÖKÜNK SÍR A NEVETÉSTŐL... /én is/
SigSauer
2023. május 24. 00:46
Ukrányok mikor veszik fel a kapcsolatot a valósággal? :D
kelemikes
2023. május 23. 21:47
Oroszország Ukrajna elleni háborúja azzal ér véget, hogy Oroszország veszít, Ukrajna pedig az Európai Unió teljes jogú tagja lesz - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden Berlinben. https://novekedes.hu/hirek/nemet-kancellar-oroszorszag-elveszti-a-haborut-ukrajna-eu-tag-lesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!