„Elkötelezettek vagyunk a nyugat-balkáni béke fenntartása mellett” – Kovács Zoltán is reagált a koszovói történésekre

2023. május 30. 08:41

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár megerősítette Szijjártó Péter szavait.

2023. május 30. 08:41
null

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is reagált Twitter-oldalán a Koszovóban kialakult zavargásokra, melyekben négy magyar katona is megsérült. Mint fogalmazott, „a közelmúltbeli koszovói összecsapásokat követően Szijjártó Péter megerősítette Magyarország elkötelezettségét a nyugat-balkáni béke fenntartása mellett”.

Kovács felidézte, hogy az esemény kapcsán a miniszter kijelentette:

majd hozzátette: a magyar katonák parancs szerint teljesítették a feladatukat, amelynek során többen megsebesültek”.

Szijjártó Péter miniszter végezetül elmondta, hogy a sebesült magyar katonák orvosi ellátását a NATO KFOR és a Magyar Honvédség közösen végzi – olvasható a bejegyzésben.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

***

***

Nyitókép: ERKIN KECI / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2023. május 30. 23:15
Ez az ember észnél van? Szerbiában - mert Koszovó, Szerbia része - amerikai és olasz uszításra, a magyar katonák MEGTÁMADJÁK !!!! a tüntető szerb lakosságot !!! És erre büszke!!! Ilyen bolondok miatt gondolták hőstettnek, 200 ezer magyar katona értelmetlen elvesztését a Don-kanyarban. Ki engedélyezte ezt a baromságot? Ki felel azért, hogy a térség egyetlen baráti országával is összeveszünk és újra kezdődik a gyűlölködés a Vajdaságban? Ezért nem CEUS csókosok irányítják a világ vezető államait!!
LancelotDuLac
2023. május 30. 18:32
2006-ban ugyanígy jártak a magyar rendőrök Orbán fizetett csürhéje miatt, mint a magyar katonák a koszovói tüntetők miatt.
KBA98
2023. május 30. 16:53
Protestálok! Egy k polgármester választása miatt kell a NATO, magyar katonákkal?
Welszibard
2023. május 30. 11:11
Napnál világosabb, hogy itt a koszovói albán muzulmánok nyomulásáról van szó a szerb őslakosokkal szemben. 3,7% részvételi aránnyal akarták a hatalomba szavaztatni magukat az albánok, ami nevetséges. Ezért kellene végre a nemzetiségi jogokat egyszer s mindenkorra tisztességesen megoldani Európában, Pontosan ezért folyik a háború Ukrajnában is: egy 8 milliós nemzetiség jogait nem lehet lábbal tiporni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!