Újabb egy év vámmentességet kapnak az ukrán termékek az EU-ban

2023. május 25. 14:14

A rendelet június 6-án lép hatályba.

2023. május 25. 14:14
null

Az uniós tagállamok kereskedelemért felelős miniszterei rendeletet fogadtak el, amely további egy évvel, 2024 júniusáig meghosszabbítja az Ukrajnából az EU-ba irányuló behozatalra vonatkozó valamennyi vám, kvóta és piacvédelmi intézkedés felfüggesztését – tájékoztatott az uniós tanács csütörtökön. Az uniós kereskedelmi tanács brüsszeli ülésén meghosszabbított rendelet az Ukrajnából származó behozatalra vonatkozó

valamennyi dömpingellenes vám és védintézkedés felfüggesztésére vonatkozik,

illetve a belépési árrendszer hatálya alá tartozó gyümölcsöket és zöldségeket, valamint a vámkontingensek hatálya alá tartozó feldolgozott és feldolgozatlan mezőgazdasági termékeket érinti. A közlemény szerint az intézkedések segíteni fogják Ukrajnát abban, hogy

fenntartsa az EU-val fennálló kereskedelmi kapcsolatainak stabilitását és gazdaságát a nehéz körülmények között is.

A további egy évig érvényes, kereskedelmet érintő rendelet a kiterjedt katonai, pénzügyi és humanitárius támogatással kiegészülve elengedhetetlen Ukrajna hosszú távú helyreállításához. A rendelet június 6-án lép hatályba.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaja
2023. május 26. 22:05
Mocskos, szemét prüsszeliták! Zabálják csak ők a sok szart!
Domokos
2023. május 26. 16:08
Mi a fasznak ajnározni a mocsadék ukrik , még mocsadékabb termékeit ?? Talán mert a még mocsadékabb multik zsebelik be a hasznot ???
Uztu
2023. május 26. 07:31
Oké csak ide ne hozzák
vip era
2023. május 25. 20:57
Ha embernek tartod magad,ne vásárolj ukrán terméket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!