Nem mehetsz focizni szivárványos mez nélkül – váratlan húzás mellett döntöttek a franciák

2023. május 18. 15:28

Aki nem vette fel a szivárványos mezt, az nem is mehetett a hétvégén focizni.

2023. május 18. 15:28
null

A francia profi liga felszólított a labdarúgókat, hogy a homofóbia elleni világnap előtt hétvégi mérkőzéseken szivárványszínű számokkal ellátott mezeket viseljenek – írta meg Al Jazeera.

Ennek az lett a következménye, hogy néhány játékos úgy döntött, kihagyja a mérkőzéseket

a francia élvonalbeli bajnokságban, hogy ne kelljen szivárványszínű mezszámot viselnie.

A toulouse-i csapat több játékosa is megtagadta a szivárványos mez viselését. Az egyik játékos, Zakaríá Ábúhlál így reagált a történtekre: „A tisztelet olyan érték, amelyet nagyra tartok. Ez kiterjed másokra is, de magában foglalja a saját személyes meggyőződésem tiszteletét is. Ezért nem hiszem, hogy én lennék a legalkalmasabb személy arra, hogy részt vegyek ebben a kampányban” – fogalmazott.

***

***

Nyitókép: NICOLAS TUCAT / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. május 19. 09:15
Katarban még tilos volt, itt meg már kötelező..
krampus
2023. május 19. 04:55
A kovetkezo meg az lesz, hogy le kell cuppantani minden ferfinak egy buzeranst! Csak hogy teljen az ido, de buzulas az nuku!
Hydra Esus
2023. május 18. 22:07
XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD hülyék XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD
itsipia
2023. május 18. 20:10
amikor a floyd köcsög miatt elkezdtek térdepelni és ezzel szinkronba beindult a buzi kampány a fociban....+ elkezdtek kőkeményen támadni bennünket mindenértis....:) na akkor javasoltam hogy a magyar bajnokságban be kellene vezetni a vendég csapatoknak a szivárványos mezt.....:) csak úgy poénból...vajon brüsszel hogy reagált volna....:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!