Dróntámadás következtében gyulladt ki a krasznodari olajfinomító

2023. május 31. 08:03

Moszkva az ukránokat hibáztatja.

2023. május 31. 08:03
null

Tűz ütött ki az oroszországi Krasznodar régióban található olajfinomítóban egy nappal azután, hogy Oroszország azzal vádolta Ukrajnát, hogy drónokkal támadta meg Moszkvát – írja a The Guardian.

Veniamin Kondratyev kormányzó szerint a tűz valószínűleg dróntámadás következtében ütött ki. 

„A tüzet gyorsan eloltották, nem voltak áldozatok” – közölte. A támadásért az oroszok az ukránokat hibáztatják, de Kijev egyelőre tagadja, hogy felelős lenne az ügyben.

Nyitókép: képernyőkép, YouTube

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budihazi gabriellák
2023. május 31. 12:34
Nagyon elemében van az ukrán hadsereg a nyugati fegyverekkel, taknyosra van szopatva a kágébés kerti törpe:DDDD
budihazi gabriellák
2023. május 31. 12:32
Nyugi csak egy ork mahorkázott.DDDDDDDDDDD
LancelotDuLac
2023. május 31. 11:49
szopnak az oroszok, mint a torkos borz XDDDDDDD https://www.youtube.com/watch?v=GL0KqwCORQU Az ukrán különleges erők elfogják az orosz csapatok frontvonalát gyors támadással Futásra kényszeríteni az oroszokat 2:18 KUNYEHÓÓÓÓ !!!!! XDDDD ennyi idővel ezelőtt: 44 perc Az a tény, hogy a legújabb és a legrégebbi orosz tankokat is megsemmisítik az ukránok, mutatja, mennyire elégtelenné vált Moszkva arzenálja. Az elmúlt napokban Ukrajna éjszakai termikus drónokat használó csapásai megnövekedtek az orosz lőszertároló létesítmények, logisztikai csomópontok és hátsó bázisok ellen, beleértve a mariupolit és a berdjanszkiakat is. Annak ellenére, hogy rengeteg bizonyíték van arra, hogy az ellentámadás küszöbén áll, az ukrán kormány nem ad dátumot. Ezek a kisebb éjszakai hadműveletek csak egy kis részét képezik a nagyobb offenzívának, amelynek céljait Ukrajna nem titkolta. Kijevnek azonban hosszú nyugati támogatásra van szüksége ahhoz, hogy sikeres legyen. A háború elméletileg még ebben az évben véget érhet, ha időben leszállítanák a szükséges használható elemeket, például a drónokat és rakétákat. Megfigyelték, hogy az ukrán fegyveres szolgálatok felszerelést telepítenek a frontvonalra, és háborút folytatnak olyan orosz célpontok ellen, amelyek támogathatják az offenzívát, például rajtaütéseket az oroszok által megszállt déli Berdjanszk kikötővárosban. Az ellenség katonai hardverét és személyi állományát 11 célpontra összpontosították, az ellenség légvédelmi rakétarendszerét pedig az ukrán légierő egy támadásában célozta meg. Az elmúlt 24 órában 32 Shahed támadó drónt semmisítettek meg az ukrán különleges erők védői. Három parancsnoki állást, egy helyet, ahol az ellenséges személyzet összegyűlt, négy tüzérségi ágyút lőállásban, és egy rakétarendszert csaptak le a rakétaerők és a tüzérségi egységek. Oroszország május eleje óta folyamatosan elvesztette a kezdeményezést az Ukrajnával folytatott konfliktusában, és inkább reagált Kijev lépéseire, mintsem hogy előrehaladt volna saját katonai céljai felé. Moszkva kevés sikert ért el legvalószínűbb céljainak megvalósításában, amelyek közé tartozik az ukrán ellentámadási alakulatok megsemmisítése és Ukrajna továbbfejlesztett légvédelmének hatástalanítása. A minisztérium legfrissebb hírszerzési jelentése azt jelzi, hogy Oroszországnak át kellett osztania félkatonai erőit, hogy megküzdjön a nemzet nyugati részén elkövetett kegyetlen támadásokkal. Az Ukrajna oldalán harcoló orosz milícia egyik szervezete, az Orosz Önkéntes Hadtest azt állította, hogy az előző két hétben három tagja lépte át Oroszország területét. Az orosz katonai parancsnokság megpróbálja felépíteni a tartalék erőket, és ott helyezni el őket, ahol az ukrán ellentámadás kezdetére számítanak, mint műveleti célt.
csjanos
2023. május 31. 10:33
....szép új jövő...meg kell találni a drónok ellenszerét...minél előbb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!