Elképesztő videó Bahmut környékéről: telibe találták az oroszok az ukrán terepjárót

2023. május 15. 15:46

Az ukrán katonák túlélték a támadást, a gépjármű kiégett.

2023. május 15. 15:46
null

Az Ukraine Defence nevű oldalon jelent meg a következő videó. Ezen látható, ahogy ukrán katonák egy terepjáróval Bahmut irányába tartanak.

Csakhogy a terepjárót eltalálták, mégpedig egy tankelhárító lövedékkel.

A gépjármű megsemmisült, kiégett, a személyzet túlélte, olvasható a bejegyzésben.

Ellentámadásba lendültek az ukránok

Úgy tűnik, nem enyhül a bahmuti vérszivattyú. Az eddig védekező ukránok átvették a kezdeményezést, támadást indítottak az oroszok ellen – számolt be a HírTV. Moszkva ugyanakkor azt állítja: visszaverték a rohamot. Mindenesetre mindkét fél folyamatosan küldi az utánpótlást – ennek némiképp ellentmondanak a Wagner csoport vezetőjének nyilatkozatai, aki arra panaszkodik, hogy Moszkva nem küld lőszerszállítmányt a térségben harcoló zsoldosoknak. Az oroszokhoz állítólag csecsen harcosok is csatlakoztak.

Nyitókép: ukrán katonák Bakhmut környékén (Forrás: AFP)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Káder János
2023. május 16. 09:59
Száz ilyet , ezret !!!!!!! Hulljon a sok ogre .
need-info
2023. május 15. 18:45
Ez csak a kezdet.
LancelotDuLac
2023. május 15. 18:37
https://www.youtube.com/watch?v=F6b5-B0sFB4 2023. máj. 15. A Kreml le van zárva!Megölték az orosz vezetőt Dmitrij Lisziecki orosz tábornokot, akit Vlagyimir Putyin nevezett ki, hogy vezessenek egy nagy katonai szállítmányt Ukrajna határaihoz, meggyilkolták ukránbarát felkelők, akik megrohanták az oroszországi házát. A szállítmány katonákat és lőszereket tartalmazott, amelyeket a Krímből Bahmut városába küldenek, amely erőforrásokban gazdag és Putyin számára fontos stratégiai régió. A merénylet után orosz különleges erőket vonultattak fel az elkövetők felkutatására, de az ügyet végül lezárták, hogy leplezzék. Az ukrán és az amerikai hírszerzés értesült a szállítmányról, az ukrán kormány pedig kapcsolatba lépett az Oroszország határain belül működő ukránbarát ellenállási szervezetekkel, hogy semlegesítsék az orosz tábornokot. Az orosz kormány sugárzási tilalmat rendelt el a merényletről készült felvételekre, de később az ukránbarát ellenálló szervezetek vállalták a felelősséget a cselekményért. A Dmitrij Lisziecki vezetésével Krímbe küldött katonák és lőszer a merénylet után is a Krímben tartózkodtak.
Farkasvölgyi
2023. május 15. 16:41
Bahmut most.. https://twitter.com/LogKa11/status/1658118982807834624/photo/1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!