Repedezik a nagy barátság? Fenyegetni kezdte a lengyeleket egy ukrán szakszervezet

2023. április 19. 17:58

Nem tetszik az ukránoknak a lengyelek gabonatilalma, válaszlépéseket követelnek.

2023. április 19. 17:58
null

Mint arról a Mandiner előzetesen beszámolt, Lengyelország június végéig mindenféle mezőgazdasági termék Ukrajnából történő behozatalát betiltotta. Noha azóta a két ország megállapodásra jutott az ukrán gabona tranzitjáról, ám más termékeket Varsó továbbra sem enged behozni Ukrajnából, például a tejtermékeket. 

Ez akasztotta ki az ukrán tejipari szakszervezetet, az SMPU-t, amelynek ügyvezető igazgatója, Arszen Didur úgy véli, az ukrán kormánynak erre válaszul meg kellene tiltania a lengyel tejipari termékek behozatalát Ukrajnába – írja az Unian.

Meg kell mutatnunk, hogy Ukrajna meg tudja védeni az érdekeit. Példát kell vennünk a lengyelektől, mind a saját védelmünk, mind az önbecsülésünk érdekében.

Örülünk, hogy mégis hagytak nekünk tranzitot, amit nem tudtak megtiltani. Mi is hagyhatunk nekik tranzitot Moldovába. Ez így tisztességes” – fogalmazott Didur.

Nyitóképen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intar
2023. április 20. 18:14
Ukrán és a tisztesség? Ne már!
Vakfolt
2023. április 20. 10:49
Éljen az ukrán-lengyel barátság örökös megbonthatatlan egysége!
LancelotDuLac
2023. április 20. 09:51
"Repedezik a nagy barátság? Fenyegetni kezdte a lengyeleket egy ukrán szakszervezet" szakszervezet?!?! XDDDDDD pedagógus szakszervezet?!?! XDXDXDXDDDDD
vajra
2023. április 20. 00:24
Előbb-utóbb kell valami ürügy a lengyeleknek is,amivel be tudnak vonulni a 3 ukrán megyébe..csak előtte egyeztetni kell az oroszokkal. Bár célszerű lenne megvárniuk,amíg beérkeznek a megvett hadieszközök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!