Morawiecki: Lengyelország és Észtország túl közel van Oroszországhoz, hogy semleges legyen

2023. április 25. 14:47

A két ország abban is együttműködik, hogy Finnország és Svédország minél hamarabb csatlakozzon a NATO-hoz.

2023. április 25. 14:47
null

Lengyelország és Észtország túl közel van Oroszországhoz ahhoz, hogy semleges maradjon, ezért azon dolgoznak, hogy Ukrajna kapjon fokozott biztonsági garanciákat, és a NATO-bővítés folytatódjék tovább – jelentette ki kedden Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő azt követően, hogy tárgyalást folytatott észt kollégájával, Kaja Kallasszal Varsóban.

„Nemcsak abban működünk együtt, hogy megerősítsük az Ukrajna számára nyújtott biztonsági garanciákat, hanem azon is, hogy Finnország és Svédország minél hamarabb csatlakozzon a NATO-hoz” – tette hozzá.

Morawiecki kijelentette azt is: „Tisztában vagyunk azzal, hogy az ukrajnai háború Dávid és Góliát csatája, és

A lengyel miniszterelnök elmondta, hogy országa részt vesz az Oroszország által elrabolt ukrán gyerekek felkutatására irányuló kezdeményezésben, és egyúttal felkérte a csatlakozásra Észtországot is.

Kaja Kallas a közös sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az európai béke érdekében Ukrajnára is szükség van a NATO-ban és az Európai Unióban is.

(MTI)

Nyitókép: VOLODYMYR TARASOV / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

***

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX - Terminátor
2023. április 26. 10:15
AZ ENGEM NEM ÉRDEKEL HOGY TI MIT POFÁZTOK. Soha de soha a büdös életben nem is fog. És ne legyenek téveszméitek ha ti férgek bármi szarságra rá merészeltek kezdeni, FOLYTATNI MERÉSZELITEK? Egész egyszerűen meg fogtok érte dögleni. ÉS NINCS TOVÁBB.
KBA98
2023. április 25. 17:11
Lengyelország szégyene ez a pali! Bajba sodorja az országot és teljesen hiteltelenné teszi Lengyelországot! A józan és már sehol sincs?
holder
2023. április 25. 16:17
Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok, lengyelek!
elégia
2023. április 25. 16:16
Nem áll jól a lengyeleknek, hogy elbúcsúztak a józanságtól. Meg fogják még ezt szívni, nem csak az oroszoktól, de a németektől is, amikor azok felébredtek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!