Fizessünk milliárdokat, tűrjük a külhoni magyarok jogfosztását és legyünk hálásak – döbbenetes kijelentés jött Ukrajnából

2023. április 15. 05:38

Magyarország cikkünk írásáig 44,5 millárd forinttal támogatta Ukrajnát annak ellenére is, hogy 2015 óta számos olyan jogszabály született az országban, amelyek lépésről lépésre sértették meg és csökkentették a külhoni magyarok jogai.

2023. április 15. 05:38
null
Béres Sándor
Béres Sándor

A Mandiner olvasói emlékezhenek: Ukrajna egy gazdaságilag nem létező ország – fogalmazott pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. Megírtuk azt is, hogy a magyar kormányfő mondataira az oroszok és az ukránok is reagáltak. Míg Medvegyev szerint „Bátor és pontos Orbán Viktor megfogalmazása”

Nyikolenko az ukránok részéről leszögezte, hogy szerinte a magyaroknak inkább „hálásnak kéne lennie”.

Miért legyünk hálásak az ukránok szerint?

„Ukrajna támogatása nem jótékonyság. Ukrajna támogatásával Európa elsősorban a saját biztonságába fektet” – hangoztatta Nyikolenko, mondván, hogy az orosz agresszióval szemben az ukránok saját életük árán is megőrzik a nyugalmat Budapest és más európai városok felett.

Csakhogy az ukrán külügyi szóvivő viszont arra nem tért ki, hogy

Magyarország cikkünk írásáig 44,5 millárd forinttal támogatta Ukrajnát annak ellenére is, hogy 2015 óta számos olyan jogszabály született az országban, amelyek lépésről lépésre sértették meg és csökkentették a külhoni magyarok jogait,

nem beszélve arról, hogy noha a Nógrádi György szerint a háborút kiprovokáló ország egyértelműen nyugati támogatásra szorul, ukrán politikusok és közszereplők rendre vállalhatatlan kijelentéseket tesznek hazánkkal kapcsolatban.

Legutóbb Zelenszkij tanácsadója például kijelentette, hogy szerintük „ha látták azt a videót, amelyen az oroszok levágják egy ukrán katona fejét, akkor tudniuk kell, hogy a magyarok fizetnek a késért”. Oleg Ustenko szerint ugyanis azzal, hogy Magyarország több gázt vásárol az oroszoktól, nagyobb lehetőséget nyújt a számukra a háború eszkalálására. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

A fentiek kapcsán talán joggal merülhet fel a kérdés: biztosan jogos és vállalható az ukrán külügyi szóvivő kijelentése, hogy Magyarország legyen hálás? Biztos, hogy csak Magyarországnak kellene hálásnak lennie?

***

 

 

 

Nyitókép: Genya Savilov / POOL / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 388 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skulo
2023. december 27. 20:36
MaRha ukrán. Amerika 50 szer nagyobb üzletet visz az oroszokkal mint mi, amit tavaly megduplázta. Ehez képest adtak 70 milliárdot, míg európa 110 milliárdot. Ebből a pénzből amerikai ócska vasakat vettetek, vagyis haszonnal visszadtatok a felbújtónak, aki már most kiszálni látszik a buliból, hisz neki az már megtérült. Nézzetek Micimackót: "gondolj"! Ja és adjátok el a Toszkán nyaraló!
jánosbácsi
2023. április 16. 09:36
Legalább , annyi ,de inkább több lengyel él Ukrajnába mint magyar . Őket ugyanúgy érinti a nyelvtörvény mint a magyarokat és a többi 9 nemzeti kisebbségeket . Ennek ellenére a lengyelek teljes mellszélességgel kiállnak az ukránok mellett. Eszük ágában sincs kötekedni az ukránokkal hiszen azzal az Ukrajnában élő lengyelek sorsát nehezítenék meg . Nem véletlenül utálják az ukránok a magyarokat és szeretik a lengyeleket. Jó tett helyébe jót várj !
Töki
2023. április 16. 00:53
A soha nem létező nemzetnek???? A jó kurva anyját aki ezt merte mondani. 1 normális világban, már levágták volna a fejét, és beleszarnak a testébe!!!
Namond
2023. április 15. 22:34
Orbán egy nyomorult fasz, ha mindezt eltűri. Hab a tortán a szennyezett ukrán - US tulajdonú - gabona hazai piacra engedése. Orbán élve rohadjon el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!