Bizottsági lépést sürget a cseh miniszter Lengyelország és Magyarország ellen

2023. április 18. 10:01

„Az ukrán gabonaimportra kivetett egyoldalú tilalmak ellentétesek az Európai Unió egységes piacának feltételeivel” – véli a cseh szakportál.

2023. április 18. 10:01
null

Csehország egyelőre nem tervezi az ukrán gabona és más ukrán mezőgazdasági termékek behozatalának betiltását – közölte Zdeněk Nekula cseh mezőgazdasági miniszter hétfőn Prágában.

Lengyelország, Magyarország és legutóbb Szlovákia által az ukrán gabonaimportra kivetett egyoldalú tilalmak ellentétesek az Európai Unió egységes piacának feltételeivel – írta meg az eAGRI.

„A hétvégén személyesen tárgyaltam a mezőgazdasági termékek behozataláról Janusz Wojciechowski mezőgazdasági biztossal, és megkérdeztem, mi lesz az Európai Bizottság reakciója a Lengyelország és Magyarország által bejelentett importtilalomra.

– állította Zdeněk Nekula.

Sőt, a cseh mezőgazdasági miniszter tovább ment. „A jövő hétre megbeszéltem egy találkozót a biztos úrral Luxemburgban, ahol további megoldási lehetőséget és az Európai Unió közös megközelítését szeretnénk megvitatni” – fogalmazott.

***

***

Nyitókép: FRANÇOIS WALSCHAERTS / AFP

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tarpibp
2023. április 19. 11:06
Vicc már az EU. Lassan olyanok már, mint az óvódások. Bibí megmondalak, a Pistike lepisilte a lábamat, meghúzták a hajamat, nem szeretem a spenótot, mintha komplett idióták vezetnék a világot.
hallgató
2023. április 19. 07:27
Nemkulás Zdenek az aflatoxinos ukrán műzlitől gerjed.
Reszelő Aladár
2023. április 18. 17:08
Akkor küldjök az összes cuccot nekik. Csináljanak belőle amit akarnak. Fogadjunk, hogy sört nem ebből főznek majd.
KBA98
2023. április 18. 16:59
Ha annyira oda van érte, akkor a csehek egyék meg a szar ukrán búzát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!