Lehúzza a rolót a BuzzFeed News

2023. április 21. 10:07

Költségkímélésre van szükség.

2023. április 21. 10:07
null

Jonah Peretti, a BuzzFeed médiavállalat vezérigazgatója és társalapítója egy belső levélben tudatta a dolgozókkal, hogy megszűnik a BuzzFeed News – írja az NBC News. Peretti szerint a leépítések a dolgozók 15 százalékát érintik, minden divízióból, de a BuzzFeed Newst önálló entitásként már nem tudják finanszírozni. 

Peretti szerint annyira szerette a BuzzFeed News munkásságát, hogy végül túl sokat fektetett beléjük.

Lassan elfogadtam, hogy a nagy platformok nem tudják biztosítani azt a pénzügyi támogatást, amely szükséges a prémium-, ingyenes, kifejezetten a közösségi médiára tervezett újságírás támogatásához” 

– tette hozzá.

Elmondta, hogy a cég a jövőben ehelyett a HuffPostra fog jobban koncentrálni. A BuzzFeed News divízió egyébként 2011-ben indult, és 12 éves fennállása során számos szakmai díjat nyert.

Nyitókép: Nicholas Kamm / AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2023. április 21. 18:27
Egy....
Párhuzamos különvélemény
2023. április 21. 14:23
Nekem itt a kommentek közt bejött egy "Shopalike" reklám női bikinifelsőkkel, a 3 képből kettőnek elég nagy mellei vannak. Normál napon Lidl és kocsi reklámok szoktak lenni. Gondoltam, ezt is megosztom, elég fontos, nem?
Rodolfo
2023. április 21. 11:57
Jobb is így.. Felkészül: Népszava.
ujujuj
2023. április 21. 10:54
Hmmm, egy libsi viperafészek sorvadásnak indult. mindjárt el is gondolkozom, hogy érzek-e miatta valami szomorúságot. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!