Brüsszel nem örül az agrárimport tilalomnak

2023. április 18. 10:36

Az Európai Bizottság magyarázatot kér Magyarországtól és Lengyelországtól.

2023. április 18. 10:36
null

„Tudunk a Lengyelország és Magyarország által bejelentett agrárimport tilalomról; mindkét ország hatóságától kértünk tájékoztatást ez ügyben” – mondta Arianna Podesta, az Európai Bizottság gazdasági ügyekért felelős szóvivője vasárnap a PAP hírügynökségnek.

„Tudunk arról, hogy Lengyelország és Magyarország bejelentette a gabona és más mezőgazdasági termékek Ukrajnából történő behozatalának tilalmát. További információkat kérünk mindkét ország illetékes hatóságaitól ezen intézkedések értékeléséhez” – írta meg Podesta véleményét a Wpolityce. Ebben az összefüggésben hangsúlyozni kell, hogy a kereskedelempolitika az EU kizárólagos hatáskörébe tartozik, ezért

az egyoldalú fellépés elfogadhatatlan.

„Ilyen nehéz időkben kulcsfontosságú, hogy az EU-ban minden döntést összehangoljunk" – mondta a Bizottság képviselője.

***

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2023. április 18. 19:38
Az érintett országok összehangoltak. Csatlakozzatok ti is és teljes lesz az összehangolás. Kizárólag tranzitról volt szó, sunyi patkányok.
palicsi
2023. április 18. 13:29
Érthető. Az üzlet, az üzlet!
Igazszó
2023. április 18. 12:26
A pártokkal maszatolásod nem fedi el a tényt, hogy az emberi és állati fogyasztásra is alkalmatlan ukrán szar elárasztotta Magyarországot. Ha ezt maga az ördög akadályozza meg, akkor is örülök neki. De nem akadályozta meg senki. Se a böszme, se a tucsek, se a vétótlan köpcös geci és bandája - holott ők vezetik ezt a kuplerájt. Vagy nem?
Igazszó
2023. április 18. 11:25
A nagy hőbörgésetekben nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a gmo és vegyszerfertőzött, zsizsikes, fuzáriumos szar hohol szemét több éve ömlik be Magyarországra, bármilyen ellenintézkedés nélkül pusztítva a magyarokat és az állataikat is, úgy, hogy a nébih, a nav siket és vak. Nagy pedig a bandájával ehhez asszisztált, mert a pénz ömlött, mint az ukrán mocsok. Szóval rossz az irány nertársak! Nagyot, a területért felelős tehetetlen, károkozó balfaszt és a vétótlan köpcös gecit kellene arról kérdezni, hogy: - miként özönlött be a tranzitárú vizsgálatok nélkül a magyar tárolókban sokmillió tonnányi mennyiségben? - kik az importőrök, szállítók, tárolók, akik ezen a csaláson nagy pénzt csináltak? - mennyi lett feldolgozva és kinél ebből az irdatlan mennyiségű ukrán szemétből és kik azok, akik ezt megtették? - milyen élelmiszer előállítók és kereskedők érintettek az ukrán mocsok eladásában? - ki, kik a felelősök a nav, a nébuh és az állami adminisztráció részéről, hogy ez a brutális csalás sorozat csak most lett felfedve? - miként akadályozzák meg azt, hogy ez a bűncselekémy sorozat a továbbiakban is megtörténhessen, mert egy ólomplomba a vagonon, kamionon erre kevés. No ezen gondolkozzatok nernyikek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!