„Önkéntes hazatérésre” noszogatná a migránsokat a svéd jobboldali kormány

2023. március 03. 11:01

Svédország áttekinti, miként ösztönözhetné jobban a bevándorlók önkéntes távozását – jelentette be szerdán Maria Malmer Stenergard migrációs miniszter. A baloldal „szélsőjobboldali” hatásról beszél.

2023. március 03. 11:01
null

Megbízta Maria Malmer Stenergard migrációs miniszter a Svéd Migrációs Tanácsot, hogy tekintse át, miként lehetne hatékonyabban ösztönözni a bevándorlókat az ország önkéntes elhagyására – írja az EurActiv.

„A visszatérés lehetősége egy rosszul kezelt terület a svéd politikában, s a Svéd Migrációs Tanács nem helyezte fókuszba. Szeretenénk ezügyben változás látni” – nyilatkozta a miniszter a Dagens Nyheter című lapnak.

A kormány azokra koncentrál, akik az előző évtizedekben érkeztek, és nem integrálódtak a svéd társadalomba.

A visszatérést fontolgatóknak minden információt és segítséget meg kell kapniuk – olvasható egy minapi kormányzati sajtóközleményben.

A 2021-es statisztikák szerint a svéd népesség 20 százaléka, azaz egyötöde külföldön született, és 33 százalékának legalább egyik szülője külföldi.

A szociáldemokraták, akik 2008-2022 között kormányozták az országot,

úgy vélik, mindez a középjobb kormányt kívülről támogató Svéd Demokraták – azaz a „szélsőjobboldal” hatása.

Az előző tíz évben összesen 46 ember kapott pénzügyi támogatást, hogy távozzon Svédországból.

A múlt hónapban a svéd kormány olyan kampányt hirdetett, ami a potenciális bevándorlók eltántorítását célozta.

Maria Malmer Stenergard úgy fogalmazott: a mostani jobboldali kormány épp arra kapta a felhatalmazást, hogy hozzon paradigmaváltást hozzon a bevándorlás-politikában, ami nagyobb változásokkal jár.

 

Nyitóképen: Piknikező muszlim család a svéd parlament előtt (fotó: Shutterstock)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zordmorgo
2023. március 04. 21:11
#sohatöbbémocskosbaloldalt
Odone Ricci
2023. március 03. 19:51
Micsoda rasszisták ezek a svédek, megelégelték migránsokat. Szivesen küldenék Kelet-Európába, ha a határok jobban nyitva állnának. Reménykednek, hogy családonként pár ezer euróért talán tovább állnak egy másik EU-tagországba.
Selamat
2023. március 03. 16:59
"-Önkéntes hazatérésre- noszogatná a migránsokat a svéd jobboldali kormány" Ebben a svéd ötletben legalább annyi felelősségteljes igyekezet van, mint mikor az interneten a töményen durva pornós oldalak megjelenítése előtt megkérdezik, hogy van már 18 éves a nézegetni szándékozó vagy sem... Nos, a svéd politikusoknak is pontban ennyi eszük van.
monuskaroly
2023. március 03. 16:17
Önként elmennének, ha nem kapnák a segélyt!!! A sok hülye libsi szerint, azért nem maradnak itt az átmenő migránsok, mert itt olyan szar. Ha magyarországon megkapnák a 800-1000 Eurót havonta, plusz lakhatás, soha sem mennének tovább innen. De szerencsére mi olyan elmaradott ország vagyunk, hogy ezt nem fizetjük. Szerencsére!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!