A német cég annyira szeretne tankokat küldeni Ukrajnába, hogy Svájctól vásárolná a Leopardokat

2023. március 04. 18:39

A svájci gazdasági államtitkárság egyelőre elutasító Rheinmetallal szemben, de az üzlet még mindig létrejöhet.

2023. március 04. 18:39
null

A Sky News cikke szerint a Rheinmetall nevű német fegyvergyártó cég arról számolt be, hogy 96 darab Leopard 1 harckocsit vásárolna a svájci Ruag védelmi cégtől, hogy Ukrajnába küldje őket. A szóban forgó harckocsik használtak és jelenleg nem üzemképesek – erről már a Tages- Anzeiger című svájci lap írt.

Svájc egyelőre elutasító

A Ruag a jelek szerint 2016-ban vásárolta a tankokat Olaszországban, és azok még mindig ott vannak.

A Rheinmetall meg akarta vásárolni a járműveket, és egyértelművé tette, hogy felújítás után Ukrajnába szállítják őket” 

– mondta a Tages-Anzeiger-nek a Ruag szóvivője. A cég megfuttatta az ötletet a svájci gazdasági államtitkárságon, és nemleges választ kapott. Úgy gondolják azonban, hogy az üzlet még mindig létrejöhet, valószínűleg a svájci Szövetségi Tanács fogja megvitatni.

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2023. március 05. 06:11
Sok elavult szar, amik rádásul nem is üzemképesek. Nem lennék az oroszok helyében! :DDD
Dunhill67
2023. március 04. 21:00
nem értek hozzá mert anno én fegyverjavító voltam...de mifasznak egy hk-ra index??
Timike78
2023. március 04. 20:38
Hát, Svájcban erős a népakarat iránti elkötelezettség... A népszavazás szent... Szerintem népszavazás lesz a semlegességről, majd meglátjuk! Mindenesetre pár száz darab T-72 essel talán felérő szar nem fogja a háború menetét megfordítani.
figyelő4322
2023. március 04. 19:56
"...az üzlet még mindig létrejöhet..." - a Ruag vállalkozás szóvivője szerint. Na ja, 'biznisz iz biznisz...' Elvégre Svájc sem tud csak az óráiból megélni, akármilyen jó szerkezetek is. Viszont a semlegességnek is van ára... A kormányzatnak mérlegelnie kell: megéri-e feladniuk azt, ami tulajdonképpen a vérükben lehet már kb. Wilhelm Tell ideje óta... Dilemmák, dilemmák... Arra pedig büszkék, (és joggal), hogy annak idején még a (későbbi) sógorunkat kiebrudalták Svájcból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!