Kadirov Putyinnak: Nem hagylak cserben!

2023. március 13. 18:32

A csecsenek egyöntetűen támogatják az ukrajnai „különleges hadműveletet”.

2023. március 13. 18:32
null

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője, akit hétfőn fogadott Vlagyimir Putyin elnök, a találkozón azt hangoztatta, hogy a csecsenek egyöntetűen támogatják az ukrajnai „különleges hadműveletet”, úgy vélik, hogy annak céljait el kell érni, és készek a győzelemig harcolni.

Kadirov arról biztosította Putyint, hogy nem fogja cserbenhagyni őt.

Az orosz elnök kijelentette, hogy efelől nincsenek kételyei, és méltatta a csecsen harcosok teljesítményét, akiknek köszönetet mondott. Az RBK című gazdasági lap idézte Kadirov egy korábbi nyilatkozatát, amely szerint az ukrajnai harcokban eddig több mint 21 ezer csecsen vett részt, akik több mint 9 ezren voltak egyszerre a fronton.

Apti Alaudinov vezérőrnagy, az Ahmat csecsenföldi különleges egység parancsnoka, a luhanszki „népi milícia” 2. hadtestének parancsnokhelyettese a Pervij Kanal tévécsatornán hétfőn azt mondta, hogy az ukrán hadsereg csapatösszevonást hajtott végre Artemivszk (Bahmut) körzetében, és kísérletet tett a város felmentésére. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve mintegy 440 főben nevezte meg az ukrán fegyveres erők emberveszteségét, akik közül nagyjából 190 katona a Donyeck környékén folytatott harcokban esett el.

A megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között nevezett meg egyebek között egy Osza-AKM légvédelmi rakétát és három harckocsit. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek ukrán tüzérségi támadást. A donyecki régióban lévő Volnovahát HIMARS-csapások érték, amelyek következtében két fiatal nő életét vesztette. Donyeckben az 58. általános iskola két alkalmazottja sérüléseket szenvedett. Az oroszországi Belgorod megyében a légvédelem négy ukrán rakétát lőtt le hétfőn. Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója közölte, hogy a belövések következtében egy nő megsebesült.

(MTI)

Nyitókép: Mikhail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ericco
2023. március 14. 09:13
3 dolog utotte meg a figyelmemet a videot latva: Kadirov ugy remeg, mint a kocsonya. Durvan meg van puffadva. A papirra, amirol olvas, legalabb 48-as betumerettel van nyomtatva a szoveg. Egyik sem makulatlan egeszsegugyi allapotrol arulkodik. Csak nem teat fogadott el valamelyik orosztol?
Ehetős Odó
2023. március 14. 07:30
Nem úgy volt, hogy ez a Kadirov a múlt héten meghalt? Kétszer is...?
-Zsolt-
2023. március 13. 22:57
Milyen megható szerelem!
Lauder Stenonis..
2023. március 13. 22:43
Kadirov vágósúlyra hízott. Már csak valakinek meg kellene tennie azt a szívességet, hogy levágja. És a világ sokkal jobb hely lenne ezután.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!