Washington: Nem akarunk tűzszünetet Ukrajnában

2023. március 22. 08:13

John Kirby, az USA Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője szerint attól tartanak, hogy ez lehetőséget adna Putyinnak újraszervezni a csapatait.

2023. március 22. 08:13
null

Ha Kína konstruktív szerepet akar játszani Ukrajnában, akkor Hszi Csin-pingnek arra kellene sürgetnie Oroszországot, hogy fejezze be az ukrajnai inváziót – hangoztatta John Kirby, az USA Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.

Kirby leszögezte: az USA nem akar tűzszünetet Ukrajnában, mert az lehetővé tenné Oroszország számára, hogy megtartsa a bevett területeket, és Putyinnak is lehetőséget teremt erőinek átcsoportosítására.

„Egy tűzszünet most, amely befagyasztaná a frontvonalat, alapvetően megadná a lehetőséget Vlagyimir Putyinnak, hogy időt és teret nyerjen” – fogalmazott a szóvivő.

Nyitókép: MTI/AP/Andrew Harnik

Összesen 413 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gordon.
2023. március 22. 17:34
"Ha valamit nem tartok elfogadhatónak, azt nem akarom, nem nehéz ez." Ezzel csak az a baj, hogy Washingtonban nem azt mondták, hogy nem akarnak tűzszünetet, hanem azt, hogy ilyen feltételekkel nem, mert az nem elfogadható. Tűzszünetet nagyon is akarnak Ukrajna és a támogatói, de nem olyat, ami jóváhagyja az eddígi területrablásokat, ami megadással lenne egyenlő. Egy elfogadható tűzszünet ukrán feltétele az oroszok agresszió előtti területükig történő visszavonulása lenne. Hasonló helyzetben Magyarország is hasonló álláspont mellett döntene. A másik variánst megadási-fegyverletételi "tárgyalásnak" hívják.
KBA98
2023. március 22. 17:28
Észak Korea ezekhez képest egy kezdő!
nempolitizálok
2023. március 22. 16:18
"Bennet volt amerikai hírszerző tiszt Ukrajna népének és kultúrájának árulójának nevezte Zelenszkijt"
khomeini
2023. március 22. 15:57
a kurva anyátokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!