Ilyen (is) a háború: Orosz hackerek ellopták az ukrán sikerjáték folytatását, kiszivárogtatással fenyegetnek

2023. március 17. 07:43

Azt akarják, hogy a fejlesztők váltsanak oroszbarátabb stílusra.

2023. március 17. 07:43
null

Az orosz-ukrán háború frontja a videójátékok világába is betört: orosz hackerek ellopták a készülő S.T.A.L.K.E.R. 2 játék adatait s azzal fenyegetnek, hogy nyilvánosságra hozzák ezeket, kivéve, ha az ukrán fejlesztők oroszbarát stílusra váltanak.

A játék maga egyébként egy poszt-szovjet egzisztenciális sci-fi-horror szerepjáték, amiben Csernobilba kell menni, abban a reményben, hogy megvalósul a legtitkosabb kívánsága a főszereplőnek.

Az orosz hackerek egyébként azt követelik az ukrán fejlesztőktől, hogy kérjenek bocsánatot a Discord szerverről eltávolított orosz és fehérorosz játékosoktól, valamint készítsenek orosz lokalizációjú verziót a játékukból.

Nyitókép: Epic Games Store

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. március 17. 09:55
LoL. Virtuális térben is megy a harc.
I_Isti
2023. március 17. 09:10
Tehát orosz hackerek egy ukrán fejlelesztőcégtől elloptak egy olyan játékot, ami címében, és részben játékmenetében egy orosz testvérpár által írt tudományos fantasztikus regény címére utal? Most ki-kivel van?
lurker
2023. március 17. 08:54
Miért náci minden egyes ukrán? a kismacskától a tengerimalacig mindegyik egy habzószájú elvetemült őrült. Az orosz közönség tette világsikerré a játék első 3 részét, ne felejtsük el, hogy egy 150 milliós piacról beszélünk. Ez a hála? Megérdemelik.
kaffogó hebrencs
2023. március 17. 08:03
Hehe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!