Victoria Nuland: A krími orosz katonai létesítmények legitim célpontok, támogatjuk, hogy Ukrajna támadja őket

2023. február 17. 11:39

Demilitarizálná a félszigetet az USA külügyminiszter-helyettese.

2023. február 17. 11:39
null

„Az Egyesült Államok szerint demilitarizálni kell az oroszok által elcsatolt Krím félszigetet, és Washington támogatja a félszigeten lévő katonai célpontok elleni ukrán támadásokat” – jelentette ki Victoria Nuland.

Az amerikai külügyminiszter-helyettes szerint nem számít, „hogy az ukránok mit döntenek a Krímről, hogy hol akarnak harcolni és így tovább, Ukrajna nem lesz biztonságban, hacsak a Krím nem lesz legalább demilitarizálva”.

Nuland a washingtoni Carnegie Endowment for International Peace agytröszt rendezvényén arról is beszélt, hogy Oroszországnak számos, a konfliktus szempontjából kulcsfontosságú katonai létesítménye van a Krímben. „Ezek legitim célpontok, Ukrajna támadja őket, és mi ezt támogatjuk” – mondta.

Nyitókép: ISHARA S. KODIKARA / AFP

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sven
2023. február 19. 01:31
Egy biztos ez a méregkeverő boszorkány csak a sírban fogja abbahagyni az amerikaiak gyilkolásra uszítását. Tehát ő egy legitim célpontja a békén munkálkodó háborúellenes erőknek.
Vén Csataló
2023. február 17. 23:14
Ez a háborús uszító mocsok még nem fordult fel? Hiba.
erdei nyezega
2023. február 17. 20:53
jézusom.........eza pentagoni buxa..........egy agyhalott.......mint az egész usa vezetés....a csicska punijóssal együtt.......
NullaSalus
2023. február 17. 19:20
Ezt a disznót igazán levághatná már valaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!