Így próbálja Věra Jourová visszatartani Magyarországtól az uniós forrásokat

2023. február 28. 20:20

A jogállamisági eljárással foglalkozó bizottsági alelnök havonta tesz valamit azért, hogy a korrupcióellenes törvények ellenére ne jöjjön hazánkba uniós pénz, köztük a helyreállítási források sem.

2023. február 28. 20:20
null

Mióta zajlik a jogállamisági eljárás, Věra Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke a magyar kormány és Brüsszel közötti kiegyezés egyik legaktívabb ellenfele. Legutóbb hétfőn foglalkozott hazánkkal, amikor az orosz-ukrán háború első évfordulója alkalmából részt vett a Café Evropa vitáján Prágában, Petr Pavel megválasztott cseh köztársasági elnökkel együtt. „Feleslegesen finomkodó korrektségnek vagyunk tanúi az európai politikusok részéről”nyilatkozta akkor Jourová.

Magyarországot gyakrabban kell számon kérni, különösen az Oroszországgal és a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt –

mondta a Bizottság alelnöke, aki megerősítette, hogy az uniós végrehajtó testület folytatni fogja a Magyarország ellen a jogállamiság megsértése miatt indított eljárást

Jourová a jogállamisághoz kötné a covid-támogatást

Vasárnap is a magyar uniós pénzek visszatartása mellett érvelt, amikor úgy fogalmazott, Orbán elárulja az Európai Uniót. Věra Jourová azt is mondta, hogy a magyar kormány egyre távolabb kerül  Brüsszeltől. A biztos úgy véli, hogy a magyar miniszterelnök, valamint Szijjártó Péter kiszolgáltatottá teszi hazánkat akkor, amikor a keleti nyitás keretében Oroszországhoz közeledik.

Az azt megelőző héten sem maradt az ország Jourová-nyilatkozat nélkül. Miközben a brüsszeli korrupciós botrány egyre szélesedett, Jourová az uniós támogatások felfüggesztésének ügyében értékelte Magyarország teljesítményét. Úgy fogalmazott, a magyar kormány ígéretet tett, ám az idő nem nekik dolgozik, és szerinte

az európai adófizetők sem szeretnék, ha a pénzük olyan helyre kerülne, ahol gond van a jogállamisággal.

Deutsch máshogy látja az uniós pénz ügyét

A brüsszeli korrupció elleni fellépés jegyében erre a nyilatkozatra a Fidesz európai parlamenti képviselője, Deutsch Tamás is reagált. „Brüsszel a korrupció fővárosa Európában” – fogalmazott lapunknak Deutsch Tamás, aki szerint a brüsszeli korrupció megfertőzte az összes európai uniós intézményt. Állítása szerint a jéghegy csúcsa vált láthatóvá a beindult büntetőeljárások kapcsán. Jourovának – akit korábban korrupciós ügyben le is tartóztattak – Deutsch azt javasolta, hogy a brüsszeli korrupció felszámolása érdekében tegyenek végre érdemi lépéseket.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Uniónak elképesztően kifinomult struktúrájú intézményrendszere van a korrupció megelőzése és feltárása érdekében, mérhetetlen mennyiségű ember dolgozik ezen a téren, s az egész rendszer mégis vaknak bizonyult a brüsszeli korrupció feltárását illetően.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2023. március 01. 18:51
Ez a cseh markotányosnő csak a csehek egy magyargyűlölő részének megjelenítője. Pontosan tudja, hogy minden nekünk adott euró bennünket erősít, aminek ők nem hívei. Versenytárs lehetünk iparilag is, mezőgazdaságilag pláne. Nem vagyok oda a csehekért, a szlovákok után a 4-es második leggyengébb pontja, de ettől még lehetne jól együttműködni, ha valójában akarnák. De ugyanúgy, ahogyan a szlovákok, ők is érdeknemzetek. Ez látszik is a viselkedésükön. A lengyelek magyarbarátok - még ha romlott is a viszony a háború más megítélése miatt. Ami persze nem a mi hibánk, hiszen mi nem bántjuk őket ezért. Majd rendeződnek a sorok, de a visegrádi 4-es nem az igazi. A szerbek gerincesebbek és megbízhatóbbak.
NullaSalus
2023. március 01. 18:11
Fölösleges Jourovából antikrisztust faragni. Ő csak egy bábu, ha leváltják, van a helyére 100 másik, aki ugyanezt csinálja.
Lacika8006
2023. március 01. 16:44
https://youtu.be/UkmI1BHAr8I
vicomt
2023. március 01. 15:51
Jourova jobb lenne, ha elvonóra mennél. Látszik a nőn, hogy nem százas. Az egész brüsszeli brancs hiteltelen, és korrupt . Verácska, remélem -24 ben eltűnsz a picsába. Sokszor keresztbe raktál a lengyeleknek és a Magyaroknak. Mi vár rád ? Gondolj előre, ha van még eszed. Húzz el, de jó messzire!!! Már nincs miért hinni az unióba!! Patkányok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!