Panelházat találtak el az oroszok: többen a romok alá rekedtek

2023. február 15. 16:27

Az orosz erők rakétacsapást mértek szerdán a Donyeck megyei Pokrovszk településre, aminek következtében beomlott egy többszintes lakóház. A hatóságok eddig 12 sérültről tudnak – közölte Pavlo Kirilenko megyei kormányzó.

2023. február 15. 16:27
null

Kirilenko hozzátette, hogy folynak a mentési munkálatok, legalább két ember a romok alatt rekedt. Eddig két embert sikerült kimenteni a ház romjai alól. Az Ukrajinszka Pravda hírportál megyei kormányzók közléseiből készített összefoglalójában azt írta, hogy

kedden kilenc ukrajnai megyét ért orosz támadás.

A helyzet változatlanul a két Donyec-medencei régióban, Luhanszk és Donyeck megyékben a legsúlyosabb. Szerda kora délután Kijev megyében megszólaltak a légvédelmi szirénák. A hatóságok egyelőre csak annyit közöltek, hogy célpontokat fedeztek fel a régió légterében, ami miatt működésbe lépett a légvédelem.

A lakosokat arra kérték, hogy maradjanak az óvóhelyeken. Közben az ukrán külügyminisztérium szerdai közleményében tudatta, hogy Oroszország rendszeressé vált destruktív tevékenységével akadályozza a Fekete-tengeren áthaladó gabonafolyosó működését, és ez a tendencia csak erősödik.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Wolfgang Schwan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. február 16. 10:12
1944 ben amerikai láncos bomba találta el a VII. kerületi Damjanich u 42 sz házat 24-en haltak meg az óvóhelyen főként gyermekek. A háború az ilyen.
jánosbácsi
2023. február 15. 19:02
Már egy éve folyamatosan irtják a civileket ezek a barbárok.
citromosParizer
2023. február 15. 17:40
legközelebb mondjuk berakhatna a szerkesztő egy szalmaházról is képet, ha már nem sikerült panelről képet találni, onnantól meg mindegy is. vagy egy F-16-osról :D
NERbot
2023. február 15. 17:23
Nincs ami ellenáll az orosz békevágynak és keresztény szeretetnek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!