Moszkva azzal vádolja az USA-t, hogy mérgező vegyi anyagokkal készül provokációra Ukrajnában

2023. február 28. 07:53

Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugár-, vegyi és biológiai védelmi csapatainak vezetője azt mondta, Oroszország azonosítja és megbünteti a valódi bűnösöket – számol be a Reuters.

2023. február 28. 07:53
null

Az Egyesült Államok mérgező vegyi anyagok felhasználásával készül provokációra Ukrajnában – írta a Reuters az orosz védelmi minisztérium közlésére hivatkozva. A tárca idézte John Sullivan volt oroszországi amerikai nagykövetet, aki szerint az orosz csapatok vegyi fegyverek alkalmazását tervezik a különleges katonai műveleti területen. „Ezt az információt úgy tekintjük, hogy

az Egyesült Államok és bűntársaik szándéka, hogy mérgező vegyi anyagokkal provokációt hajtsanak végre Ukrajnában”

– mondta Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők sugár-, vegyi és biológiai védelmi csapatainak vezetője egy tájékoztató során.

Azt mondta, Oroszország azonosítani és megbüntetni fogja a valódi bűnösöket.

 

Nyitókép: Az orosz védelmi minisztérium által közreadott videofelvételről készített képen Igor Kirillov, az orosz sugár-, vegyi és biológiai fegyverek elleni erők parancsnoka a moszkvai nagykövetségek katonai attaséinak rendezett tájékoztatón 2022. október 24-én.MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2023. március 01. 17:33
Nem újdonság. Sajnos. Emlékettünk az Azovstál acélmű ostromára. Miért is tartott sokáig? Csak nem kellett eltüntetni valaminek, valamiknek a nyomát? Eszemben sincs vádaskodni, de ...!
Tiborfia
2023. március 01. 16:56
Primitív, átlátszó... "Csak szólok: ha teríteni kezdjük a szert, akkor azok az amcsik lesznek. Értve vagyok?"
gyurcsanylover69420
2023. március 01. 08:01
Kedves Mandiner! A hivatkozást a seggemből huzzam elő? Köszönettel, Gyurcsány Lover.
GéKI
2023. március 01. 06:49
"Azt mondta, Oroszország azonosítani és megbüntetni fogja a valódi bűnösöket." Egy ilyen fordítással azért elég nehéz hitelesnek látszani
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!