Négy erőmű is megrongálódott az orosz támadásokban, Zelenszkij terrorizmusról beszél

2023. február 10. 18:04

Vitalij Klicsko szerint az energetikai szakemberek dolgoznak a hálózatok helyreállításán.

2023. február 10. 18:04
null

A DTEK, Ukrajna legnagyobb magántulajdonú energiatermelője közölte, hogy négy hőerőműve megrongálódott, a létesítmények két dolgozója pedig megsérült a pénteken virradóra végrehajtott orosz légicsapások következtében.

A támadás után az energetikai szakemberek haladéktalanul megkezdték a következmények felszámolását és a berendezések helyreállítását. Biztonsági okokból csak a feltétlenül szükséges alkalmazottak tartózkodnak a létesítményekben, a többiek távolról dolgoznak – tette hozzá közleményében a vállalat. A DTEK arról tájékoztatott, hogy

tavaly szeptember óta 27 alkalommal érte orosz támadás a vállalat létesítményeit, 28 ember sérült meg, hárman pedig életüket vesztették.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester szerint reggel tíz rakétát semmisített meg a légvédelem az ukrán főváros fölött.  „Elektromos hálózatok rongálódtak meg, de személyi sérülés nem történt. Az energetikai szakemberek dolgoznak a hálózatok helyreállításán” – fűzte hozzá Klicsko az ukrán légvédelemtől szerzett értesülésre hivatkozva.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videoüzenetben kommentálta az újabb orosz légitámadást. Szavai szerint történtek becsapódások és emberek is áldozatul estek, de konkrét számokat nem közölt. „Ez olyan terror, amelyet meg lehet és meg kell állítania a világnak” – hangsúlyozta az államfő.

(MTI)

Címlapképünk illusztráció. Forrása: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcus Gravius
2023. február 10. 20:38
Kit érdekel, hogy az a köcsög fasz miről beszél ?! Zelenszkij egy féreg. Egy kibaszott báb akinek megírják a szövegét, ő meg felolvassa mint egy szájbabaszott papagáj.
Dorset Naga
2023. február 10. 20:32
Pedig a légvédelem mindet lelőtte .... Valaki hazudik.
Igazszó
2023. február 10. 20:10
Zavar lépett fel a zsidó/hohol hazugsággyárakban, az angol hírszerzés pedig sunyin kussol. Azt láthatjuk, hogy a 2022 tavaszára elfogyott orosz rakéták 123%-át folyamatosan leküzdi a hoholok légvédelme, a frontokon minden orosz páncélos eszközt és orkot halomra ölnek, ennek ellenére versenyt koldul a faszzongorista és lángol az áramtalanított hátországuk, miközben öregeket, gyerekeket, no meg nőket soroznak be. A zsidó becstelen és hazudik. Mindig.
BAJA
2023. február 10. 19:51
fáró hesz, fáró hesz, nagy a baj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!