Demkó Attila: Békeszerződésre nincs esély, fegyverszünetre van

2023. február 23. 07:35

A szakértő szerint Putyin nem beteg. Úgy véli, csak álmodozás, hogy Oroszország összeroppan a szankciók miatt.

2023. február 23. 07:35
null

Demkó Attila volt a vendég Sebestyén Balázsék reggeli műsorában. Az MCC Geopolitikai műhelyének vezetője leszögezte, hogy békeszerződésre nincs esély, fegyverszünetre – ha elfáradnak a felek – van. Szerinte a morális hatása Biden látogatásának óriási, viszont hosszú távon a morálon túl fegyver és ember is kell. Megjegyezte, hogy szerinte nem olyan sok, a háború léptékéhez mérten a Biden által bejelentett 500 millió dolláros támogatás.

Szerinte azt várták az ukránok, hogy Biden bejelenti a vadászgépeket,

de ezt nem jelentette be. Sok elmélet szerint Oroszország igazi nagyhatalom csak Ukrajnával együtt tudna lenni, tette hozzá. Mondta, hogy Amerika próbálja Ukrajnát megmenteni, de ez szerinte egy egészen furcsa megmentés lesz.

Putyin beszédének a legtanulságosabb része szerinte az volt, hogy nem beteg. „Ilyen két órás fidel castroi beszédet nagy betegséggel nem lehetett volna elmondani. Egy egészséges embert láttunk, aki szürreális dolgokat mondott” – jelentette ki Demkó. Megjegyezte a beszéddel kapcsolatban, hogy látszódik belőle, hogy hosszú távon terveznek az oroszok.

Az orosz gazdaság kapcsán elmondta, hogy azok az európai álmodozások, hogy Oroszország összeroppan a szankciók miatt álmodozások maradtak. Nem a szankciók fogják megállítani a háborút, ez teljesen nyilvánvaló – szögezte le. A legvalószínűbb, hogy amikor mindkét fél elfárad, valamilyen folyamat névvel leülnek tárgyalni, s nem valószínű, hogy akár az oroszok kitűzik a zászlót, akár az ukránok.

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. február 23. 13:24
Fegyverszünet nem lesz mert az meteremtené a lehetőséget a nyílt beavatkozásra tudniillik, hogy a békefenntartó csapatok harctérre küldésének feltétele a fegyverszünet. Erre a pillanatra vár a nyugat. Az oroszok már nem hisznek ezen az oldalon senkinek..........
somatic335 - Legyetek bátorak
2023. február 23. 10:55
Aha persze van esély a tűzszünetre. Nyilvánvalóan pont most a mozgósitás közepén, úgy hogy az oroszok nagy részét a hazai propagandával már feltüzelték majd most lesz tűzszünet. Reális.
..--..
2023. február 23. 10:30
-zsoltkom- "Békeszerződésre nincs esély" Szólni kellene a hülye fejű Orbánnak, hogy vegye figyelembe ezt az állítást. Talán akkor majd a 2/3-a is elfogadja. Ha valaki békét követel, árulja el, hogy kinek és mint kellene tenni-elfogadni hozzá. Kiderülne egyből, hogy a béke szót ismételgető szófosók csak ingerkedők és provokálók. Vagy éppenséggel az derülne ki, hogy adott helyzetben Magyarország területeit szent ingyen vagy egy segglyukért odaadnák az ellenségnek. Nem biztos, hogy béke van, ha nincs használva a fegyver. A hidegháború pont ilyen helyzet. A gazdasági háború is békenélküliség. Egy Orbán országvezetőtől(?)... politikustól elvárná az ember, hogy rendszerben gondolkodjon és a megoldást átfogóan mutassa be. Az, hogy legyen béke az csak a cél megjelölése, de mondjon valamit a hülye fejű Orbán, hogy mi lenne a feltétele, hogy meg tudjon valósulni. Orbán olyan gyáva, hogy tudja és érti is mi lenne az a feltétel, de nem meri kimondani, mert akkor kihúzzák a Putyin seggből és eldobják a picsába. Annyira túlfeszítette a húrt Európában és Nyugaton, hogy tök egyedül maradna Putyin valag nélkül. Legalább az egészsége rendülne meg Orbánnak annyira, hogy beszélni ne tudjon... már az is hozzásegítené Mo-ot a megbékéléshez.
RasPutin
2023. február 23. 10:13
Az orosz 2 szerződésben ismerte el Ukrajna határait. Mind a kettőt megszegte. Milyen újabb orosz aláírásnak lehet bármit is elhinni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!