Itt a reakció az orosz fenyegetésekre: jön az amerikai-német-lengyel közös hadgyakorlat!

2023. február 27. 18:19

A pontos részletekről még tárgyalás zajlik, de a résztvevők célja az, hogy „egyértelmű üzenetet” küldjenek a NATO-beli szövetségeiknek, valamint Vlagyimir Putyinnak is. 

2023. február 27. 18:19
null

Az Egyesült Államok, Németország és Lengyelország közös hadgyakorlatot tarthat a közeljövőben Lengyelországban – jelentette be Boris Pistorius német védelmi miniszter – derült ki a Kyiv Independent cikkéből. 

Elmondta, hogy a gyakorlatra az orosz fenyegetések miatt kerül sor. A pontos részletekről még tárgyalnak, de a céljuk az, hogy

– A kelet-európai országoknak, így Lengyelországnak, a balti államoknak, Szlovákiának és másoknak fontos látniuk, hogy Németország – a szövetség oszlopos európai tagjaként – és tengerentúli partnerünk, az Egyesült Államok teljesítik a védelmi kötelezettségeiket – mondta Boris Pistorius. 

 

***

Nyitókép: Daniel Mihailescu/ AFP

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
itsipia
2023. február 28. 10:57
a kezdőkép mindent is elárul......:) német, lengyel katonák szaladgálnak (nuku harcjármű) fegyverek nélkül (nuku kézifegyver) vajon sok ilyen képet leközölnek majd....:)
admint
2023. február 28. 08:59
Jó kis szövetség, ahol kötelezni kell a társakat, hogy hajlandóak legyenek harcolni. A nagyok úgyis azt fogják erőltetni, hogy a kisebbek f-val verjék a csalánt.
öszödibeszéd
2023. február 28. 08:27
A hadművelet neve: Tankokkal az atombombák ellen
Csikasz
2023. február 28. 07:34
Az utolsó goyig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!