Scholz: A csomaghoz németországi kiképzés is tartozik

2023. január 25. 14:23

„A csomaghoz lőszer, szállítás és karbantartás is tartozik” – közölte a német kancellár.

2023. január 25. 14:23
null

„A német szövetségi kormány hangolja össze az ukrán hadsereg megerősítését két harckocsi zászlóaljjal, amelyek német Leopard 2 harckocsikból állnak majd” – jelentette be Olaf Scholz kancellár szerdán a szövetségi parlamentben (Bundestag).

 A kancellár elmondta, hogy szerdán telefonon tárgyalt Volodomir Zelenszkij ukrán elnökkel

a hazája elleni orosz támadás ellen védekezés állásáról és a küzdelem német támogatásáról.    

A segítség újabb részeként Németország nem csupán egy századnyi – 14 darab – Leopard 2 A6 típusú harckocsit küld, hanem összehangolja az Ukrajnát ugyancsak Leopardokkal támogató partnerek tevékenységét. „A csomaghoz németországi kiképzés, valamint lőszer, szállítás és karbantartás is tartozik” – tette hozzá Olaf Scholz.    

Kiemelte: sok németet aggodalommal tölthet el a német harckocsikról szóló döntés, de bízhatnak a kormányban, amely továbbra is csak a partnereivel együttműködve támogatja Ukrajnát, és gondoskodik arról, hogy a NATO ne kerüljön háborúba Oroszországgal.

(MTI)

Megvan a döntés: első lépésként ennyi Leopardot küldenek a németek

Németország Leopard 2 harckocsikkal is segíti Ukrajnát az orosz támadás elleni védekezésben - közölte a szövetségi kormány szóvivője szerdán. Steffen Hebestreit közleménye szerint a szerdai berlini kormányülésen hozott döntés alapján első lépésként egy századnyi, vagyis 14 darab Leopard 2 A6 típusú harckocsit adnak át a német hadsereg (Bundeswehr) állományából.

Nyitókép: Michael Kappeler / dpa-Pool / AFP 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2023. január 26. 11:43
"Zem müsü kajam " , lett légió dala , You Tubeon .
paperfellow
2023. január 25. 19:08
A kiképzés az táborozás nem?
roughneck
2023. január 25. 18:53
A karbantartassal nem kell sokat foglalkozni! Azt majd az oroszok intezik... :-)))
MrStokes
2023. január 25. 18:23
Szar nemet naci oktatja az ukran maffiat. Az AZOV naci bandat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!