Oroszország direkt nem akarta gyorsan megnyerni a háborút – hangzott el az orosz tévében

2023. január 14. 08:41

Egy biztonságpolitikai szakértő szerint Putyin így modernizálni tudja haderejét és reformálni az orosz társadalmat.

2023. január 14. 08:41
null

A Portfolio pénteki cikkében azt írja: a legnagyobb orosz állami televízió, a Rosszija 1 egyik beszélgetős műsorában hangzott el az egyik biztonságpolitikai szakértő szájából az eddigi legfurcsább magyarázat arra, hogy Oroszország miért nem tudja legyőzni lassan egy év alatt sem Ukrajnát:

Oroszország szándékosan nem akar gyorsan nyerni, ezért húzzák el a háborút.

„Májusban teljesíthettük volna a különleges műveletet. Egy klasszikus, bekerítési manőverrel. Az elnök akkor azonban azt mondta, hogy nem akar Sztálingrádot a Donbaszban, amit csak most értek meg igazán” – mondta a szakértő a műsorban, majd hozzátette: szerinte

Oroszország szándékosan húzza el a háborút, annak érdekében, hogy modernizálni tudja haderejét és reformálni az orosz társadalmat.

„Nem lenne most a társadalom szellemi mozgósítása. Nem katonai mozgósításról beszélek, hanem szellemi mozgósításról” – mondta a szakértő.

Hozzátette: jelenleg radikális társadalmi reformok zajlanak Oroszországban, melyet a „szellemi mozgósítás” teremtett meg. Gondolatait azzal zárja, hogy persze, vannak a „különleges műveletnek” áldozatai anyagi, személyi és haditechnikai téren is, de összességében mindez indokolt a társadalom változásának tükrében.

Nyitókép: Mikhail Klimentyev / Sputnik / AFP

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
beobachter1
2023. január 14. 14:13
Az oroszoknak és az Usákoknak is jó a hosszú háború, mert nyerészkednek rajta! És akkor kinek nem jó? Nem jó Európának, mert nem tud üzletelni, miközben a drága energia megöli a gazdaságát és a társadalmát, és nem jó a hoholoknak sem, mert lassan, de biztosan kipusztulnak, mint a Dínók!
bunko_jobbos
2023. január 14. 12:03
Savanyú a szőlő. Ennyike. Azért hülyének ne nézzenek már.
Tárkány Álmos
2023. január 14. 11:30
Ez nagyon jó :-D Tehát szándékosan növelik minden nappal az orosz emberáldozatokat, szándékosan eszkalálják minden nappal más gazdasági szektorok rovására a katonai kiadásokat, szándékosan fokozzák minden nappal az orosz lakosság személyes tragédiáit és gazdasági megpróbáltatásait, szándékosan döntik be a nyugati gazdasági partnerek kivonulásával az orosz cégeket, szándékosan fokozzák minden nappal a nyugati embargós termékek hiányát, szándékosan húzzák el minden nappal az exportcikkeik nyugati embargóját. Az ilyen imperialista beismerésnek is beillő nyilatkozatok hatására remélhetőleg kinyílik a bicska a zsebükben az egyszerű orosz polgároknak, de főleg az elnyomott nemzetiségeknek és leigázott népeknek. És belső forradalommal robbantják fel az erőszakkal összetákolt, rothadó ruszki birodalmat.
6.sztrovacsek
2023. január 14. 11:20
"Oroszország szándékosan húzza el a háborút, annak érdekében, hogy modernizálni tudja haderejét és reformálni az orosz társadalmat." Éééééééés..... van aki ezt megeszi. Anyám, borogass!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!