Brutális a helyzet: több mint negyven összecsapás volt Bahmutnál

2023. január 31. 19:34

A terület továbbra is az orosz erők támadásainak egyik fő célpontja.

2023. január 31. 19:34
null

A Donyeck megyei Bahmut városánál az elmúlt nap során 42 összecsapás volt az ukrán és az orosz erők között – közölte kedden Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A szóvivő kifejtette, hogy Bahmut továbbra is az orosz erők támadásainak egyik fő célpontja. A városnál levő ukrán állásokat hétfőn 197-szer ágyúzták, és 42 fegyveres összeütközés volt a térségben. Szavai szerint 277 orosz katona vesztette életét,

258 sebesült meg a harcokban.

Cserevatij kiemelte, hogy Bahmutba rendszeresen szállítanak felszerelést és lőszert az ukrán katonáknak. Elmondta még, hogy Donyeck megyében, Liman térségében is „igyekeznek az oroszok magukhoz ragadni a kezdeményezést”.

A Bahmuttól mintegy 15 kilométerre fekvő Szoledar város fölötti ellenőrzés elvesztését múlt szerdán ismerte el az ukrán katonai vezetés. Oleh Szinyehubov, Harkiv megyei kormányzó a Telegramon arról adott hírt kedden, hogy egy helyi lakos meghalt, egy megsérült a régiót ért hétfői orosz támadások következtében Vovcsanszk településen. Hozzátette, hogy hétfőn az orosz erők ágyúzták még Kupjanszk, Sztrilecsa és Dvoricsna településeket is.

(MTI)

Nyitókép: AFP/ Anadolu Agency

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. február 01. 02:40
Eddig 10-el osztottam az ukrán számokat, de most, hogy már ágyú lőtávból is főre pontos adatokat közölnek, áttérek az 50-el osztásra.
need-info
2023. február 01. 00:43
Nyugaton az átlagpolgároknak mikor fog leesni, hogy az ukránok és a nyugati média hazudik, mint a vízfolyás? Lügenpresse. Ha minden úgy lenne, amiket írnak, akkor a ruszkik nem is haladnának előre...
Tehetős Totó
2023. január 31. 22:32
Mesélje el már nékem valaki- mert úgy néz ki ehhez teljesen hülye vagyok!- hogy számolják meg az ukránok ilyen pontosan az orosz elesetteket? És viceversa...
B_kanya
2023. január 31. 20:52
"Szerhij Cserevatij, a keleti országrészben harcoló ukrán alakulatok szóvivője . . . szerint 277 orosz katona vesztette életét," Tehát 10-15.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!