Charles Michel: Elérkezett az ideje, hogy az EU harckocsikkal lássa el Ukrajnát

2023. január 18. 11:05

Az Európai Tanács elnöke leszögezte: Ukrajnának több katonai felszerelésre van szüksége.

2023. január 18. 11:05
null

Elérkezett az ideje, hogy több felszerelést biztosítsunk és harckocsikkal lássuk el Ukrajnát – jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

Charles Michel, a tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács decemberi csúcstalálkozójának eredményeit értékelő EP-vitán elmondott beszédében hangsúlyozta:

Ukrajnának több katonai felszerelésre van szüksége.

Az Európai Unió mindaddig pénzügyi és katonai segítséget nyújt Ukrajnának, ameddig arra a megtámadott országnak szüksége van.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédében kiemelte: részben már sikerült felszámolni a függőséget az orosz energiától, az Európai Unió továbbra is elszánt az orosz fosszilis tüzelőanyagok teljes kivezetése és az energiaárak csökkentése mellett.

(MTI)

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. január 19. 18:47
Ukrajnát a sok fegyverrel be is lehet temetni. Minden fegyverhez ki kell képezni a fegyverforgatót is (többnyire nem Ukrajnában). Lehet, hogy ezek a fegyverek szolgálnak a koporsóra dobott rögként.
Csigorin
2023. január 18. 17:39
es mi koze ukrajnanak az EUhoz hogy szorod ra a penzunket geci?
kitiltott
2023. január 18. 16:47
Számolatlanul és Bőségesen Jut lobbi pénz ukrajnaból vissza az EU ba is .. 110 milliárd Eurót kaptak eddig .. Az mennyi is ?
lust_dazu
2023. január 18. 16:20
Rühellem a ruszkikat mint a szart, de ha már lőni kell valakire, százszor előbb ezekre mint az oroszokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!