Német sajtó: Magyarország egyre fontosabbá válik

2023. január 18. 14:16

A Rheinmetall előrelépést tervez lőszergyártásának bővítésében egy új magyarországi üzemmel.

2023. január 18. 14:16
null

A Berliner Zeitung cikke szerint Magyarország egyre fontosabbá válik a Rheinmetall számára. Azt írják: Németország legnagyobb hadiipari vállalkozója, a Rheinmetall előrelépést tervez lőszergyártásának bővítésében egy új magyarországi üzemmel, ennek megfelelően

letették az alapkövet a várpalotai telephelyen.

Az üzem, ahol 2024-től 30 milliméteres kaliberű lőszert gyártanak majd a Rheinmetall Lynx gyalogsági harcjárműve számára, 200 munkahelyet teremt. Az újonnan kifejlesztett harckocsira a düsseldorfi székhelyű fegyvergyártó 2020-ra kétmilliárd eurós megrendelést kapott Magyarországtól.  A lőszergyárat egy közös vállalat üzemelteti, amelyben a Rheinmetall és a magyar állam részesedéssel rendelkezik.

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThuleanPerspective
2023. január 19. 09:50
Azért át is kellene majd gondolni, hogy az itt gyártott fegyverek hova mennek, nem csak tapsikolni annak, hogy itt gyártják majd őket.... Könnyen célpont lehetünk, ha németek nem állnak le az oroszokkal szemben.
cheriff
2023. január 19. 07:23
"Az újonnan kifejlesztett harckocsira a düsseldorfi székhelyű fegyvergyártó 2020-ra kétmilliárd eurós megrendelést kapott Magyarországtól..." A Lynx nem harckocsi. Minden harckocsi harcjármű, de nem minden harcjármű harckocsi (köznyelven tank). Gyalogsági harcjármű, lövészpáncélos, de nem harckocsi. Az olvasó lehet hülye, de aki pénzt kap azért, hogy újságírónak csúfolják, értsen már hozzá vagy nézzen utána. Esetleg life long learning.
Isten jobb keze
2023. január 19. 00:02
Magyarállam részesedéssel rendelkezik. Azt már akkor megverte a Jézuska! Ott csak csórelás lesz Fidesz módra! Reméljük a német fél, pálcával a kezében áll, hogy adott esetben ráhúzzon egy jó nagyot a Fidesz kezére, amikor lopni akar!
veszettfejsze
2023. január 18. 21:24
Már megint mi ez a cím? :D :D :D Folyamatosan kampány van éjjel-nappal. Természetesen nem írt ilyet az eredeti cikk, de a szövegtörzsben már ez is korrigál "Magyarország egyre fontosabbá válik a Rheinmetall számára" ami igazából nem valami dícséret, hanem szimplán megállapítja, hogy lesz itt is egy Rheinmetall üzem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!