Reszeltek a tűzszünetnek: beszállnak a tankgyilkosok és a Leopárd harckocsik is az orosz-ukrán háborúba

2023. január 08. 09:07

Sehol nem látni valódi igényt a béke alapját jelentő tűzszünetre.

2023. január 08. 09:07
null
Béres Sándor
Béres Sándor

A Mandiner is megírta, hogy Finnország Leopard harckocsikat adna Ukrajnának, ha előttük más is ad. Erről itt olvashat bővebben.

Macron francia elnök bejelentette, hogy országa is harcjárműveket, Dániának szánt katonai eszközt küld Ukrajnának. Erről itt írtunk részletesen.

Amerika „tankgyilkosokat” küld Ukrajnába

Kiderült az is, hogy a Fehér Ház pénteken bejelentett katonai támogatása rekordösszegű volt Kijev számára, ráadásul

első ízben küldenek az amerikaiak Bradley páncélozott járműveket, amelyeket „tankgyilkosoknak” is neveznek páncéltörő rakétáik miatt.

Zelenszkij egyik televíziós beszédében „nagyon erős csomagnak” nevezte a támogatást. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Sehol nem látni valódi jelét a tűzszünetnek

A fent említett fegyverszállítmányokon túl ráadásul Putyin tűzszüneti felhívása ellenére ma is folynak a harcok a Pentagon szerint, vagyis cikkünk írásakor még nem látni valódi jelét a békekötéshez szükséges tűzszünetnek Oroszország és Ukrajna között.

Nyitóképünk illusztráció! A képen amerikai Bradley-harckocsik láthatóak. Fotó: Delil souleiman / AFP

***

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. január 09. 10:45
Vigyorikám! (mármint a cikk írója) Az oroszok (szovjetek) már sokkal félelmetesebb fegyverektől sem szartak be. (Panzer V. (Panther), Panzer VI. (Tiger) Tudod-e, hogy a Bradley 25 mm-e gépágyúja mire jó és mi ellen vethető be hatásosan? Tudod-e, hogy összesen 2b TOV-val rendelkezik a "tankgyilkos"? Tudod-e, hogy mit ér egy lőszerek nélküli, régi Leopard tank?
pemete jakab
2023. január 08. 18:38
A Nyugat a jelenlegei helyzetet látva 40-50 milliárd dolláros fegyverszállítmánnyal, benne modern harceszközökkel, köztük harckocsikkal, repülőkkel, helikopterekkel, nagy hatótávolságú HIMARS-okkal fél év alatt lezárhatná a háborút.
kunfia
2023. január 08. 14:15
Vagy Európa erős embere nem békét,hanem orosz területgyarapodást akar?
kunfia
2023. január 08. 14:14
Ezt nem is értem,hát Orbánt,Európa erős emberét mi akadályozza meg,hogy békét teremtsen? Ha Putyinnak szól,Zelenszkij biztos belemegy egy tűzszünetbe,amennyiben kimondják a régi határok visszaállítását...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!