Berlin nem fogja meggátolni, hogy Varsó Leopard 2 harckocsikat küldjön Kijevnek

2023. január 23. 07:27

Korábban Mateusz Morawiecki jelezte: országa kész lenne „kisebb koalíciót” létrehozni, ha akadályoznák őket.

2023. január 23. 07:27
null

Annalena Baerbock német külügyminiszter az LCI francia műsorszolgáltatónak nyilatkozva kijelentette, hogy Németország nem állna az útjába, ha Lengyelország úgy döntene, hogy Leopard 2 harckocsikat küld Ukrajnába. Baerbock úgy fogalmazott:

A kérdés azután hangzott el, hogy Pawel Jablonski, Lengyelország külügyminiszter-helyettese január 20-án azt mondta, hogy az ország akkor is elküldheti a tankokat, ha Németország ellenzi ezt. Az RMF FM magánrádiónak nyilatkozva Jablonski azt mondta, hogy Lengyelország készen áll egy ilyen lépésre, miután Varsó és más NATO-szövetségesek sürgetik Németországot, hogy adjon nekik zöld utat.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök ezt visszhangozva bírálta Németország vonakodását, mondván, hogy ha az ország nem járul hozzá a Leopard harckocsik Ukrajnának történő átadásához, akkor országa kész egy „kisebb koalíciót” létrehozni azokból az országokból, amelyek mindenképpen küldenék a sajátjaikat.

lengyel miniszterelnök ezt visszhangozva bírálta Németország vonakodását, mondván, hogy ha az ország nem járul hozzá a Leopard harckocsik Ukrajnának történő átadásához, akkor országa kész egylétrehozni azokból az országokból, amelyek mindenképpen küldenék a sajátjaikat.

 Nyitóképen: Annalena Baerbock / MTI/AP/DPA/Bernd von Jutrczenka 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dekoninck
2023. január 24. 07:34
Az amcsik Európa faszával verik a zongorát, ők meg a lengyelekével. A végén úgyis Orbán lesz a hibás.
Beszélgető
2023. január 23. 08:58
A nácicsaj jó helyzetből mondja. Ha nem jön ki jól a tankszállítás, max nem küld hozzá lőszert, meg alkatrészt. Úgyis megbánták már, hogy elkótyavetyélték a haditechnikát keletre, most legalább elfogy szépen.
balbako_
2023. január 23. 08:52
14 darabot.
Göby
2023. január 23. 08:50
fain ez a cirkusz, mert profi bohócok szerepelnek benne, csak az a baj, hogy az élettel kell belépőt váltani rá ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!