Franciaország nem zárja ki, hogy harckocsikat szállít Ukrajnának

2023. január 22. 21:41

Franciaország nem zárja ki, hogy Leclerc típusú harckocsikat szállít Ukrajnának támogatásul az Oroszország elleni háborúban – mondta vasárnap Emmanuel Macron francia államfő Olaf Scholz német kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Párizsban.

2023. január 22. 21:41
null

Az ukrán hadsereg eddig elsősorban Németországtól kérte a világ legerősebb harckocsijának számító Leopardokat az orosz agresszió megállításához segítségül.

– mondta a francia elnök egy újságírói kérdésre válaszolva a Franciaország és Németország közötti megbékélési szerződés hatvanadik évfordulója alkalmából rendezett közös német-francia kormányülést követően.

A Leopard tankokat érintő kérdés kapcsán Olaf Scholz elmondta:

a múltban mindig is szorosan együttműködve léptünk fel barátainkkal és szövetségeseinkkel, és a jövőben is a konkrét helyzettől függően fogunk cselekedni.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke csütörtökön Kijevbe látogatott, ahol jelezte: az Európai Unió 2023-ban 18 milliárd euró pénzügyi segélyt nyújtana Ukrajnának, és azt fontolgatja, hogy német Leopardokat küld az országnak. Berlin egyelőre azonban nem hagyta jóvá a harckocsik átadását Ukrajnának.

(MTI)

Nyitókép: Thomas SAMSON / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hernadvolgyi
2023. január 23. 07:37
Reméljük, ha az elavult NATO fegyverek selejtezése, az újak tesztelése befejeződött és ennek eredményeként az ukrán élő erő is elfogyott már, akkora a háború is véget fog érni.
hernadvolgyi
2023. január 23. 07:24
Aki nem élelmiszert, gyógyszert, kötszert, ruhaneműt, sátrakat vagyis nem humanitárius eszközöket, hanem élet kioltására alkalmas bármilyen eszközt, fegyvert szállít, fegyver szállítmányokat enged át országa területén, vagy fegyvervásárlás céljaira pénzt ad Ukrajnának, az hadviselő fél! Vagyis Amerika és fegyvereket szállító NATO csatlósai mind hadviselő felek, az orosz hadigépezet potenciális célpontjai. Ha Amerika élő erővel is belép, az biztos atomháborút jelent!
Gèbi
2023. január 23. 06:16
Szerintem Macron is arra gyúr, hogy az oroszok számolják fel az ukrán államiságot.
Zsolt75
2023. január 22. 22:29
De azt sem, hogy nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!