Charles Michel: Hamis és képmutató az egyoldalú orosz fegyverszünet

2023. január 06. 07:46

Az Európai Tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a Kreml az agresszor, az áldozat pedig az ukrán nép.

2023. január 06. 07:46
null

Az Európai Tanács elnöke hamisnak és képmutatónak nevezte az egyoldalú orosz fegyvernyugvásról szóló bejelentést a Twitteren.

Charles Michel hangsúlyozta: „A Kreml az agresszor, az áldozat pedig az ukrán nép”. Úgy véli, hogy az egyoldalú tűzszünet bejelentése ugyanolyan hamis és képmutató, mint az ukrán területek jogtalan annektálása és az azt kísérő népszavazások.

Döbbenet: Ukrajna elutasítja Putyin ajánlatát, nem lesz fegyverszünet

Ahogy arról a Mandiner korábban beszámot, Vlagyimir Putyin orosz elnök fegyvernyugvást rendelt el az ortodox karácsony idejére. Erre reagált Twitter-oldalán Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök főtanácsadója. Podoljak azt írta ,„először is: Ukrajna nem támad idegen területet és nem öl civileket. (...) Ukrajna csak a megszálló hadsereg tagjait pusztítja el a területén..."

Az Európai Tanács elnöke úgy látja, hogy az orosz csapatok kivonása az egyetlen lehetőség a béke és biztonság helyreállítására.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön a harci érintkezés egész vonalán egyoldalú fegyvernyugvást rendelt el január 6-án déltől január 7-én éjfélig az ortodox karácsony alkalmából.

január 6-án déltől január 7-én éjfélig az ortodox karácsony alkalmából.

 

 

Nyitókép: BRYAN R. SMITH / AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. január 06. 15:43
Egy fegyverszünet hogy lehet képmutató?
Erdőmester
2023. január 06. 12:14
Mikor ébred fel végre az EU elit? Ki kellene lépni az USA zsebéből, mielőtt a teljes kiszolgáltatottság visszavonhatatlanul bekövetkezik.
irondome
2023. január 06. 12:02
"Charles Michel: Hamis és képmutató az egyoldalú orosz fegyverszünet." Mondja ezt az egyik legnagyobb usabérenc európai hamiskártyás, aki mindent megtesz a háború elnyujtásáért, és az EU tönkretételéért! Beteg logikája szerint ezek szerint az ortodox karácsony léte is képmutató és hamis, azt is Putyinék iktatták a naptárba, hódító céljaik elleplezésére.
fado
2023. január 06. 11:52
Charles Michel hogy halad a nyomozás a korrupciós EUgate ügyben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!