Breaking: Putyin fegyvernyugvást rendelt el az ortodox karácsony idejére

2023. január 05. 16:33

Korábban Kirill orosz pátriárka szólított fel tűzszünetre.

2023. január 05. 16:33
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök arra utasította Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert, hogy a harci érintkezés egész vonalán vezessen be fegyvernyugvást

január 6-án déltől január 7-én éjfélig az ortodox karácsony alkalmából

– közölte csütörtökön a Kreml sajtószolgálata. Putyin közölte, hogy Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkájának felhívása nyomán döntött a karácsonyi tűzszünet elrendelése mellett. Az orosz ortodox egyházfő a fegyvernyugvásra és a karácsonyi tűzszünetre annak érdekében szólított fel, hogy a hívők részt vehessenek a templomokban megtartandó liturgián.

Podoljak: „Cinikus csapda" az orosz pátriárka tűzszüneti javaslata

„Cinikus csapdának" nevezte Kirill orosz pátriárka tűzszüneti felhívását Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója csütörtökön a Twitteren. Kirill pátriárka arra hívta fel az ukrajnai háborúban részt vevő feleket, hogy tartsanak fegyvernyugvást az ortodox karácsony alkalmából január 6-án déltől a január 7-i nap végéig.

(MTI)

Nyitókép: Alexei Druzhinin / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-Zsolt-
2023. január 06. 00:08
Tegnap még a szétrakétázott ukrán lakóépületeknek tapsoltatok és örültetek, most meg annak, hogy lám-lám micsoda békepárti a gazdi. 🤣🤣🤣
Ólat a trolloknak
2023. január 05. 21:01
Természetesen a kazárok az összes lövedékükkel meg fogják őket szórni.
6.sztrovacsek
2023. január 05. 19:13
Mellesleg a tűzszünettel mindig az a baj hogy valamelyik katona a lövészárokban nem hallott róla, a másik meg csak visszalő, oszt lehet mutogatni hogy melyik nem tartotta be.
6.sztrovacsek
2023. január 05. 19:09
Putyin már érzi a vesztét, és időt akar nyerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!