Sajtóhírek szerint az USA akadályozhatta meg az orosz vezérkari főnök elleni ukrán merényletet

2022. december 18. 17:07

Az amerikai tisztviselők attól tartottak, hogy egy Valerij Geraszimov ellen irányuló támadás háborút robbanthat ki az Egyesült Államok és Oroszország között.

2022. december 18. 17:07
null

A New York Times információja szerint az Egyesült Államok megpróbálta megakadályozni, hogy az ukrán hadsereg merényletet hajtson végre Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök ellen – számolt be a Tagesspiegel.

Így menekülhetett meg az orosz vezérkari főnök

Több amerikai tisztviselő már korábban értesült arról, hogy Geraszimov látogatást tervez tenni a fronton, ezt az információt azonban el akarták titkolni Ukrajna elől, nehogy csapást mérjenek az orosz vezérkari főnökre. 

Az amerikai tisztviselők aggodalmuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy egy Valerij Geraszimov ellen irányuló támadás

háborút robbanthat ki az Egyesült Államok és Oroszország között.

Az ukránok ennek ellenére értesültek az orosz vezérkari főnök érkezéséről, és az aznapi ukrán támadásokban több orosz katona is életét vesztette, Geraszimov azonban nem volt köztük. 

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP

***

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ChatBot
2022. december 19. 13:19
Az ukrajnai háború egyik érdekes következménye: egyetlen orosz vezető sincs biztonságban.
Phm045
2022. december 19. 08:16
Na ha ez nem igaz......akkor a többi sem........
Paskai
2022. december 19. 06:24
Ez olyan, mikor Sztálin elvtárs visszaadta a gyerekeknek a labdát, pedig közéjük lövethetett volna.
Bell & Sebastian
2022. december 19. 00:49
Pont most volt a fronton Putyin, Sojgu, a vezénylő tábornok és minden frontparancsnok egy légtérben. Hogy nem indult meg a fantáziája sem Bidetnek, sem Zsélenszkijnek? Hát úgy, hogy szeretnék megérni a holnapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!