Beindultak a románok: tengeralattjárók után több mint ezer páncélozott harcjárművet vásárolnak

2022. december 15. 17:17

A mostani projekt 379 milliárd forintnyi lejbe kerülhet.

2022. december 15. 17:17
null

Dörzsölhetik a tenyerüket a harcjárműgyártók: a román kormány rendeletet fogadott el szerdai ülésén arról, hogy a román haderő fejlesztési programja keretében több mint ezer páncélozott harcjárművet szereznek be – számol be a Főtér.

Az erdélyi magyar portál cikkéből kiderül: pontosan 1059 taktikai páncélozott harcjárműről van szó, melyeket több verzióban, és több év alatt vásárolna be keleti szomszédunk. A románok azonban feltételként kikötötték: az alkatrészek legalább egy részét Romániában kellene gyártani, és a karbantartást is romániai cégeknek kell végezni.

Felmerül a kérdés, hogy mindez mennyi pénzbe kerül mindez? 

A végösszeg 4,58 milliárd lej körül lehet, ami mai árfolyamon ( egy lej=82,78 forint)  átszámolva 379 milliárd forint. 

A szükséges pénzeket évről évre foglalják majd bele a védelmi minisztérium éves költségvetésébe.

A bukaresti kormány korábban jelentős haderőfejlesztésről döntött, amely részeként számos katonai eszközt szereznek be.

Júliusi hír ugyanis, hogy a román hadügyminiszter bejelentette: Románia Franciaországtól vásáról Scorpène tengeralattjárókat a haditengerészet számára, hogy növelje az elrettentő képességet a potenciális ellenséggel

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. december 17. 11:12
Akkor ezek sem készülnek el soha.
vajra
2022. december 17. 10:36
Tudom,hogy ez a szokás,de a mandineres szerkesztő azért is kap fizetést,amikor a vadhajtások posztját bemásolja? Nem kötekedni akarok-kaphatott akár engedélyt is a vadaktól-,de önálló megfogalmatást már ciki készíteni?
Alupigus
2022. december 16. 22:10
Az anyjuk picsája! Az egészségügytől persze volt eszük elvonni pénzeket! Covid időszak alatt szarták össze magukat a sok jellemtelen honatya, az rmdsz magyar faszpárttal az élen, hogy nem lesz elég szakember az ellátáshoz, de most már más szelek fújnak! Ezeknek is (rmdsz) az a lényeg, hogy porondon maradjanak! Szopornyicás banda!
csulak
2022. december 16. 16:14
minek? ugyse tamadja meg senki oket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!