Itt a Kreml reakciója az uniós gázársapkára

2022. december 19. 20:29

Ellentmond a piaci elveknek az EU gázárplafonról szóló megállapodása –jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn Minszkben újságíróknak.

2022. december 19. 20:29
null

Ez a piaci árképzési folyamat megsértése, a piaci folyamatokba való beavatkozás, bármilyen, a plafonra való hivatkozás elfogadhatatlan – mondta Peszkov az Interfax hírügynökség kérdésére válaszolva. A szóvivő szerint az orosz válasz kidolgozásához időre van szükség, hogy

gondosan mérlegelni lehessen az előnyöket és hátrányokat.

Az uniós országok hétfőn a megawattóránkénti 180 eurós gázárplafon állapodtak meg. A döntés megelőző várakozás során az amerikai dollár és az euró folyamatosan emelkedett a moszkvai tőzsdén a hétfői kereskedésben. A dollár moszkvai idő szerint 19 óra 02 perckor 67,72 rubelt ért, 3,07 rubellel többet az előző kereskedés zárásához képest. Az euró árfolyama 72,1 rubel volt, miután 3 rubellel emelkedett egy nap alatt. A dollár hétfőn május 11. óta először emelkedett átmenetileg 68 rubel, az euró pedig 72 rubel fölé.

(MTI) 

Nyitókép: SHAMIL ZHUMATOV / POOL / AFP

 

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ChatBot
2022. december 20. 10:42
Szakadék szélén táncol az orosz gazdaság.
madar299
2022. december 20. 09:36
Úgy látom az Eu. megörökölte Pavarotti zakóját és most azt hiszik , hogy Ők is akkora művészek lettek ettől , mint a zakó eredeti tulajdonosa. Aztán majd jön a kijózanodás ha színpadra kell lépni és előadni a "o sole mio" t.
Odone Ricci
2022. december 20. 08:35
TÖBBSÉGI SZAVAZÁSSAL érvényesült Brüsszelben az energia "ársapka". 15 ország megszavazta, de a NYUGATI MÉDIA így adta elő a nézőknek-hallgatóknak mint nagy diadalt dec.2O-án reggel: "A többség megszavazta, még Németország is, csak Magyarország vétózta meg és Ausztria, Hollandia tartózkodott a szavazástól". ---- Minden GONDOLKODÓ olvasó kérdezi: Magyarországon kivül a többi országot miért nem említik ? 15-an szavazták meg a 27-ből. 12 ellene volt, de óvatosságból Ausztria és Hollandia tartózkodott, a többi pedig meghunyászkodott a bátor magyar Külügyminiszter mögött ..... ERGO: csak Magyarországra mutogattak. Véletlen?
foldizs
2022. december 20. 08:23
Milyen ironikus volna, ha Putyin gázmérgezésben halna meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!