Több tucat kínai repülőgép hatolt be Tajvan légvédelmi övezetébe

2022. december 22. 14:57

A tajpeji jelentés szerint három kínai hadihajót is láttak a sziget közelében.

2022. december 22. 14:57
null

Behatolt Tajvan délkeleti légvédelmi övezetébe 39 kínai repülőgép – közölte a tajpeji védelmi minisztérium csütörtökön, hozzátéve, hogy válaszul tajvani repülőgépek szálltak fel, hogy figyelmeztessék a pekingi felet a légtérsértésre. Kínai részről 21 vadászgép és négy H-6 bombázó, továbbá korai figyelmeztető, tengeralattjáró-elhárító és légi utántöltő repülőgépek emelkedtek a levegőbe. A tajpeji jelentés szerint három kínai hadihajót is láttak a sziget közelében. 

Kína és Tajvan 1949-es szakítása óta Peking saját szakadár területének tekinti a szigetet, amelyet szeretne újraegyesíteni – ha szükséges, akár katonai erővel – a kínai szárazfölddel. Oroszország ukrajnai beavatkozása olyan aggodalmakat gerjesztett, hogy Peking is erőszakhoz folyamodhat Tajvannal szemben.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. december 22. 20:45
Tesztelik, maradt e még rakéta a jenki raktárakban.
B I L
2022. december 22. 18:32
Remélem Kína visszaveszi ami az övé.
Csigorin
2022. december 22. 18:23
az Egy Kina elvet elismeri az EU is mar regota. Ha Kina erovel vissza akarja venni Tajvant, ahogy az ukrik Krimet akkor oket is tamogatjak majd penzzel fegyverrel? vagy ha Tajvannak joga van kulonelni akkor a Donbassznak miert is nincs?
amca
2022. december 22. 16:41
De ja Vu. Pride felvonulás: A Budzyk kiírta a homlokára. Budzyk vok, na és. A kitájok mondhatják: Na és...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!