Újabb műtétet kellett végrehajtani az egyik bangladesi sziámi ikerlányon

2022. december 30. 15:29

Helyreállító műtétet végeztek Rukayán karácsony előtt.

2022. december 30. 15:29
null

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével, a bangladesi orvosok és a hazai orvosok telemedicinális-együttműködésével helyreállító műtétet végeztek Rukayán, a 2019-ben a Cselekvés Alapítvány orvoscsoportja és bangladesi orvosok által szétválasztott fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek egyikén – tájékoztatott a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csütörtökön.

A portál közölte, hogy mindkét gyermek többszakmás kivizsgálását követően

az ikerkislányok karácsonykor épségben hazatértek falujukba a kórházból, Rukaya csak varratszedésre tér vissza januárban.

A magyar-bangladesi együttműködéssel szétválasztott ikerkislányokat a kórházban meglátogatta a bangladesi külügyminiszter, Abdul Momen is, aki elismeréssel nyilatkozott a kooperációról.

Jelenleg az „Operation Freedom” névre keresztelt szétválasztó műtétsorozat negyedik szakasza zajlik az immáron hatéves kislányok rehabilitációjával és rekonstrukciós műtéteivel. Rabeya intellektuálisan életkorának megfelelő fejlettségi szinten van, így korosztálya mindennapjait éli, iskolás lett, ám részfunkciókban, valamint mozgásában az ő fejlesztése is fontos, ezzel szemben

Rukayának súlyosan sérült állapota miatt sajnos minden tekintetben fejlesztésre van szüksége,

amit szintén az alapítvány szervez 2019 óta Bangladesben.

A portál azt is elárulta, hogy a decemberi misszió alkalmával Rukaya műtéte mellett egy bonyolult hétórás és több kisebb műtétet is végrehajtott az orvoscsoport.

Nyitókép: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány honlapjára felkerült fotó alapján. A fotón meglátogatja az ikerlányokat a bangladesi külügyminiszter

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sky82
2022. december 31. 15:54
Gratulálok. Nagyon szép amit csinálnak, igazi orvosok, csupa szeretet az igazi csapat, bár ekézte őket egy kilépett tagjuk. A https://cselekves.org/filmek linkoldal tényleg számos interjút tartalmaz velük, érdemes belepillantani.
56október
2022. december 30. 16:16
Én nagyon szurkolok nekik!
zuriktodor
2022. december 30. 16:08
Ez egy elég komoly, küzdelmekkel teli vállalkozás.
Solymos
2022. december 30. 16:04
Jó látni, hogy ennyi idő után is küzdenek a szétválasztott ikrekért, nemes gesztus. Ezt a fantasztikus összefogást végül nem tudták lejáratni, bár próbálták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!