Elemző: Guy Verhofstadt rendszeresen szereptévesztésben van

2022. december 09. 18:41

Nem értelmezhető Verhofstadt ötlete, hogy pénzt tartsanak vissza Magyarországtól – véli a Nézőpont Intézet elemzője.

2022. december 09. 18:41
null

A Mandiner is beszámolt Guy Verhofstadt legújabb ötletéről, amely lényegében abból áll, hogy minél többször vétózik Magyarország, annál több uniós forrást tartanak vissza hazánktól. 

Egy vétó: 5,8 milliárd euró. Két vétó: 11,6 milliárd euró. Három vétó: 23,2 milliárd euró”

– vázolta fel elképzelését a belga liberális politikus.

Ezzel kapcsolatban szólaltatta meg a Magyar Nemzet Pálfalvi Milánt, a Nézőpont Intézet elemzőjét, aki úgy reagált:  „Magyarországnak a magyar érdekekkel kell foglalkoznia, ahogyan Verhofstadt is a saját politikai érdekével foglalkozik.” Az elemző hangsúlyozza: Magyarországnak az európai uniós források járnak, ezért nem értelmezhető Verhofstadt ötlete, hogy pénzt tartsanak vissza Magyarországtól  húzta alá.

Ha a forrásvisszatartást zsarolásra használják, az túlmegy azon a határon, ami egy uniós szövetségesi rendszerben megengedhető

− mutatott rá a szakértő, aki azt is hozzátette: „Magyarország nem vétóként tekint arra, ha bizonyos kérdésekben – adott esetben egyedüliként – különvéleményt fogalmaz meg, hiszen erre joga van”.

Nyitókép: Alexandros Michailidis / POOL / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2022. december 10. 12:07
VERHOFSTADT ama újabb, QRVADEMOKRATIKUS ötlete nyilvánosságra hozatala után történt egy, s más! VOLT egy osztrák és holland vétó , ELKÉPESZTŐ korrupcióra derült fény az EP-en, amelyikben a szocialista alelnök is érintett! MOST vajon mi az ötlete, ezek után? Hm....?
Lajoss
2022. december 10. 10:11
A nézőpont intézet propagandistája mióta elemző?
grrrgo
2022. december 10. 02:42
Kedves Guy Verhofstadt! Nekem is van egy jó ötletem: Apád fa-sza 1 euró Második apád fa-sza 2 euró Harmadik apád fa-sza 2.5 euró Mert én olyan kedves vagyok, hogy kedvezményt is kapsz tőlem. Sőt elmehetsz az anyád pi-csajaba is ingyen!
Mireisz Csilla
2022. december 09. 23:30
Miért nincs tüntetés az EU politikája ellen? Mi a fenének nekünk az EU? Csak egy adósságcsapdába akarnak minket belevinni. Ránk erőltetni nézeteket, gondolatokat, migránsokat, hideget, szegénységet, érzéseket, férfiakat akik nőnek képzelik magukat.... stb. Dolgokat, amiket mi nem akarunk. Mi a francnak akkor nekünk az EU?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!