Márciusban fegyverszünet jöhet

2022. december 30. 16:11

2023 a fekete hattyú éve lesz. Interjú.

2022. december 30. 16:11
null
Bogár László
Bogár László

„A tavalyi évi szilveszteri interjújában igen borúlátó 2022-es évet jósolt. Igaza lett. Hogyan látja a 2023-as évet? 
Jósolni, még akkor is kockázatos, ha viszonylag kiszámítható, nyugodt időket élünk. Egyetérthetünk abban, hogy ami most zajlik az egész világ az mindennek nevezhető, csak éppen nyugodtnak nem. Amikor nem történnek drámai dolgok, akkor többé-kevésbé a múlt eseményei előre jelezhetik a jövő egyes mozzanatait. Az elmúlt években drámai módon változtak meg a trendek, elmélyedtek a törésvonalak, amelyek újabb és újabb feszültségeket hoztak létre. Ilyen körülmények között jósolni még nehezebb. Az azonban biztos, hogy a háború fog meghatározni mindent 2023-ban is. Hogy ezekre lesz-e – legalább részleges – megoldás a következő évben azt még nem tudhatjuk. Annyi bizonyos, hogy 2023 a »Fekete hattyú« éve lesz.

Fekete hattyú éve?
A fekete hattyú jelenséget azokra az esetekre szokták alkalmazni, amelyeknek a bekövetkezését nem zárjuk ki teljesen, mégis annak valóra válása minimális. Ha mégis megjelenik, akkor hihetetlen drámai fordulatokat eredményezhet az élet minden területén. Maga a háborúnak a kirobbanása is egy ilyen jellegzetes fekete hattyú-jelenség volt, ami mindent megváltoztatott 2022-ben. Nem lehetett kizárni, hogy háború törhet ki Európában, de legyünk őszinték ennek az eshetőségére igazából senki nem gondolt. Latolgatni lehet, hogy a háború milyen kritikus elágazási pontokat hozhat 2023-ban, amelyek egészen más irányba fordíthatják a folyamatokat. Ez egy olyan háború, amelyet Amerika provokált ki, Oroszország vív és amelyben a jobb sorsa érdemes Ukrajna területe válik pusztasággá. Nem mellékesen pedig az Európa Unió gazdaságai tönkre mennek az energiaválság hatására.

Hogyan látja, mi történhet a 2023-as évben?
Rendkívül bizonytalan örvénylésben van az egész világ, én azonban egyre valószínűbbnek látom, hogy a jövő év tavaszára létrejöhet a tűzszünet. Március tájékán lehetséges, hogy az ENSZ által szervezett – Németország és Franciaország bevonásával – ellenőrzött csapatszétválasztás történhet meg. Ezután pedig egy nagyon hosszú és kínos tárgyalássorozat kezdődhet meg, amely akár évekig is eltarthat. Ott egy új rendszer alapját fogják létrehozni.”

Nyitókép: MTI

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2022. december 31. 19:46
se az usa se az eu nem akar egyelőre békét igy a márciúsi időpont teljesen irreális...
Szilágyi Miklós
2022. december 31. 11:32
Na jól van Laci bácsi, de azért ennek a kis egérútnak azért lehet egy kellemetlen hozadéka is. A magyarokhoz települ a német ipar az USA helyett? Orosz gázzal, olajjal fog működni USA palagáz helyett? Akkor pl. azt mondják a nagykutyák az USA-ban, hogy indítsuk meg az ukrán sereg maradékát a "fasiszta" Magyarország ellen, mert nekünk az a profit meg az a német gyár is kell, ami ott van.
Aerion
2022. december 31. 10:19
Én viszont úgy gondolom, döntés lesz. Totális háború következik. Az emberiség ellenségeinek halála.
kecsketenyeszto
2022. december 31. 09:20
Ha valami, akkor ez az év volt a fekete hattyú jelenség éve! Nálunk is sok minden változott, elszálló energia és élelmiszerárak... Senki sem gondoltam volna, hogy Oroszország még egy megyét sem tud elfoglalni Ukrajnából lassan egy év alatt. Álljon itt Zelenszkij vicce: Két odesszai zsidó találkozik, az egyik kérdi a másikat: - Nos, mi a helyzet, miről beszél a város? - Azt beszélik háború van. - Tényleg, milyen háború? - Tényleg, tényleg. Háború van, Oroszország áll hadban a NATO-val. - És, hogy állnak? - Hát, az oroszok eddig 70 000 katonát veszítettek, szinte minden rakétájukat felhasználták, tönkrement és kiégett egy csomó fegyverük. Így áll most a helyzet. - És a NATO? - A NATO? Hát a NATO még meg sem érkezett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!