Nem várt fejlemény: Amerika segíthet az orosz bankoknak

2022. november 15. 12:49

Bár nem tudták az oroszok végül kicsinálni az EU egyik szankcióját, de amerikai segítséget azért kapni fognak várhatóan a bankügyben.

2022. november 15. 12:49
null

Új fejlemények vannak gabonaügyben, amik jóval túlmutatnak a kenyérnekvalón. Nemrég még olyan pletykák érkeztek a tárgyalásokról, hogy az oroszok a SWIFT rendszerbe való visszakapcsolásukhoz kötnék a fekete-tengeri gabonaüzlet meghosszabbítását.

Kicsinálnák az oroszok az EU egyik szankcióját, akár össze is jöhet

Oroszország szerint még nincs megállapodás a fekete-tengeri gabonaüzlet meghosszabbításáról és az orosz állami bank SWIFT-be való visszakapcsolásáig nem is lesz - adta hírül a Sky News. Szergej Versinyin külügyminiszter-helyettes elmondta, hogy az ENSZ tisztviselőivel pénteken Genfben folytatott megbeszélések konstruktívak voltak, de az egy hét múlva lejáró megállapodás meghosszabbításának kérdését még nem sikerült megoldani.

Úgy tűnik, hogy ezt mégse engedték meg az oroszoknak, viszont így is jelentős eredményeket sikerült kialkudniuk: A tárgyaló felek bíznak abban, hogy a háborúban álló felek megegyeznek a megállapodás meghosszabbításáról, mielőtt az szombaton lejár, miután

kompromisszumot kötöttek Oroszországgal a saját mezőgazdasági exportjának kifizetéséről

– közölte három, az ügyet jól ismerő személy.

Moszkva követelte, hogy az Egyesült Államok és az EU szüntesse meg azokat a szankciókat, amelyek az állami tulajdonú Orosz Mezőgazdasági Bankot, az orosz agrárexport kifizetéseinek fő csatornáját kizárják a Swift pénzügyi fizetési rendszerből - mondták az emberek. Az Egyesült Államok valószínűleg segíteni fog az orosz hitelezőnek levelezői kapcsolatokat biztosítani amerikai bankoknál ahelyett, hogy visszahelyezné a Swiftbe – tette hozzá a két ember.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegel
2022. november 15. 21:00
Na csak nem megvásárolták mégis???
pipa89
2022. november 15. 16:35
Na, kérem szépen ki lehet vonulni a tengerentúli nagykövetséghez és fel lehet tenni a kérdést, hogy akkor most hogyan állunk? Ursula van der Bilderberget is lehet faggatni, hogy mi a jó k.rva édesanyjukért csináltak Európából emberi vágóhidat, a bankos anyjuk Úristenit?!
Krupp Skya
2022. november 15. 14:07
Nagyapámnak is segített a TSZ földet művelni máig a TSZ művelné, ha nem adta volna el a TSZ hétvégi telkeknek.
Teréz A Piréz
2022. november 15. 14:02
Tegnap hallgattam egy nagyon érdekes előadást arról, hogy a deep state minden országban ott van, és mindenkivel összeér. Ebből az aspektusból nézve egyáltalán nem meglepő. Mi csak a bábszínházat látjuk, a bábjátékosokat nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!