Mentességet kaphat az újságíró megölésével hírbe hozott szaúdi koronaherceg

2022. november 18. 14:59

Mivel nemrégiben miniszterelnökké nevezték ki, így mentességet kapott Hasogdzsi ügyében Mohamed bin Szalmán.

2022. november 18. 14:59
null

Szaúd-Arábia koronahercege, Mohamed bin Szalmán mentességet élvez az amerikai újságíró meggyilkolásában játszott szerepe miatt indított polgári perben – írja az Euronews. Emlékeztetőül: Dzsamal Hasogdzsit 2018 októberében gyilkolták meg a szaúdi konzulátuson Isztambulban, az amerikai hírszerzés szerint Mohamed herceg rendelte el a gyilkosságot. 

A Biden-kormány szerint a nemrégiben miniszterelnökké is kinevezett koronaherceg magas rangú pozíciója védelmet nyújt a Hasogdzsi által alapított Democracy for the Arab World Now (DAWN) nevű jogvédő csoport által ellene (is) indított perrel szemben. Az USA külügyminisztériuma csütörtökön közölte, hogy Szalmánnal kapcsolatban a kormány egy régóta fennálló jogi precedensre hivatkozott, és hogy a minisztérium a bírósági beadványában azt írta, hogy egyértelműen elítélik Dzsamál Hasogdzsi meggyilkolását – de közben a koronaherceget meg sem említették. 

Nyitókép: Royal Court of Saudi Arabia / Anadolu Agency / AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. november 18. 19:45
Van az a pénz...
19540321
2022. november 18. 18:11
Viktorunk is haza engedte az azeri baltás gyilkost akit hazájában hősként ünnepeltek! Mindennek meg van az ára.....!?
Búvár Kund
2022. november 18. 17:26
Így lehet tovább venni a "kristálytiszta" szaudi olajat, és nincsennek rászorulva a "véres" orosz olajra! :-D
Salamander
2022. november 18. 17:16
Mentességet kapni egy befejezett emberölésre történő felbujtásra? Az hogyan? Ja úgy hogy az ügyben nem volt semmiféle nyomozás, büntetőeljárás: az amerikaiak "mindenféle forrásokra" hivatkozva kikiáltottak valakit bűnözőnek. Láttunk már ilyet: Kadhafi (levadászva), Szaddam Husszein (felakasztva), Oszama Bin Laden (levadászva). Ezeket az embereket egyszerűen megölte az amerikai állam külföldön. Eichmannt még elrabokták a zsidók és otthon bíróság elé állították - persze annyi esélye volt, mint Szálasinak a népbíróság előtt -, de legalább próbáltak adni a látszatra. Mostmár erre sincs idő: kaszabolni kell az ellenfelet. Kíváncsi vagyok, hogy az amerikai DeepState irányítóit mikor fogja valaki dróncsapással kivégezni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!