Rendkívüli bejelentés: a német kormány fizeti a decemberi gázszámlát a lakosságnak

2022. november 02. 18:19

Az intézkedés összesen kilencmilliárd euróba fog kerülni Olaf Scholzéknak.

2022. november 02. 18:19
null

Rendkívüli bejelentést tett a német kancellár a Twitter-oldalán. Olaf Scholz bejelentette, hogy a gázfelhasználóknak nem kell kifizetni a decemberi számláikat, a német kormány átvállalja azokat.

– fogalmazott a kormányfő, aki ezzel a lépéssel akarja tompítani az elszabadult energiaárak hatását. A faz.de információi szerint az intézkedés mintegy kilencmilliárd euróba, azaz körülbelül 3600 milliárd forintba fog kerülni.

 

 

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 261 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferry63
2022. november 03. 23:05
Honnan veszik ezt a marhaságot! Egyáltalán nem mondtak itt Németországba ekkora marhaságot! Lehet igényelni , privát személyeknek , de több kritérium van , Hogy családoknak kifizessék! Cégeknek is úgymond be kell nyújtani egy igényt!
Dezsőke
2022. november 03. 15:23
és nekünk ki fizeti?
masikhozzaszolo
2022. november 03. 09:07
Érdekes! Magyarországon a fix lakossági gáz, villany ár. Vagyis nem szedik be azt a pénzt, ami azokat a vállalatokat gazdagítaná, aminek egy részét extraprofit adóként visszakérné az állam. A németeknél meg mindenképp odaadja a már elvett és hitelbe felvett pénzből. Amelyik hitelt ugyanúgy a német fogyasztó fizeti vissza kétszeresen. Mert ugye a hitel legalább annyiba kerül. És azt mondják, milyen okosok a németek. Az a német az okos, amelyiknek van gázvállalata, erőműve, stb.
DonCiccio
2022. november 03. 08:49
Akkor a rezsit most a német kormány nem csökkentette Hiába na a gáztőzsde az igazi ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!