Felmérés: az egyedülálló nők többsége a demokratákra szavazott

2022. november 10. 08:58

A tanulmányok szerint főleg feminista nézeteket vallanak.

2022. november 10. 08:58
null

Az exit poll adatok szerint a 2022-es félidős amerikai választásokon a nem házas nők jelentős arányban szavaztak a demokratákra – írta a Daily Wire.

A CNN több mint 18 ezer fő bevonásával készült felmérése szerint az egyedülálló nők 68%-a szavazott demokrata jelöltekre.  Ez 37 százalékpontos különbség a Republikánus Párthoz viszonyítva – mutattak rá a cikkben.

A tanulmányok szerint az egyedülálló nők azért szavaznak gyakrabban demokratára, mint a házas nők, mert egyetlen jövedelemtől függenek, és feminista hozzáállásuk van olyan társadalmi kérdésekhez, mint az abortusz és a házasság előtti szex, valamint 

egyetértenek azokkal az ideológiákkal, amelyek újradefiniálják a nemi szerepeket és a család felelősségét

– hangsúlyozták.

A házas férfiak inkább a republikánusok mellett vannak

A felmérések szerint a republikánusok 20%-kal több szavazatot kaptak a házas férfiaktól, mint a demokraták. Míg az egyedülálló férfiak inkább a demokrata jelöltekkel szimpatizáltak.

A Daily Wire arra is felhívta a figyelmet, hogy a Demokrata Párt az 1950-es évek óta

Több mint 70 évvel ezelőtt volt a legmagasabb a házasságkötési arány az amerikai háztartásokban. Mára ez a szám közel 50%-kal csökkent – írta a portál.

Pengeélen táncol a demokraták kongresszusi előnye - kövesse velünk az amerikai választásokat!

A külpolrovat nevében szeretettel köszöntöm az olvasót a Mandiner amerikai félidős választási közvetítésében. A hírügyeletes kollégákkal közösen az a célunk, hogy gyorsan, pontosan, közérthetően és szórakoztatóan számoljunk be erről a voksolásról. Pontosabban: ezekről a voksolásokról, ugyanis ma nem egy választást tartanak az Egyesült Államokban, hanem rengeteget - képviselőházi, szenátusti, sőt, kormányzóválasztásokat is -, helyenként pedig népszavazások is színesítik majd a kínálatot.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2022. november 11. 00:02
Egy egyedülálló nők által dominált társadalom kihalóban lévő társadalom.
Házam Hazája
2022. november 10. 20:14
Legalább kihal a vérvonal egy része.
osbehemot
2022. november 10. 14:34
Nem meglepő a szingli picsáktól.
Orange79
2022. november 10. 14:19
Valahol ironikus, hogy gyakorlatilag néhány amerikai picsán múlik a világ sorsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!