Varga Mihály: Magyarország segít Ukrajnának, de nem támogatja az újabb uniós hitelt

2022. november 08. 18:25

„Hazánk ukrán válsággal kapcsolatos kiadásai meghaladják a 31 milliárd forintot” – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

2022. november 08. 18:25
null

„Magyarország már hozzájárult egy uniós hitel-felvételhez, azonban a hazánknak járó támogatást azóta sem kaptuk meg, ezért semmilyen újabb közös hitelben nem kívánunk részt venni” –idézte a Hír TV Varga Mihály Brüsszelben elhangzott nyilatkozatát.

A magyar tárcavezető az uniós pénzügyminiszterek tanácskozásán hangsúlyozta: hazánk a háború előtt is aktívan segítette az ukrajnai magyar közösséget, a háború óta pedig több mint 1 millió menekült érkezett Magyarországra.

„Magyarország kész továbbra is támogatni Ukrajnát”

Varga összefoglalta:

hazánk ukrán válsággal kapcsolatos kiadásai meghaladják a 31 milliárd forintot.

„Magyarország kész továbbra is támogatni Ukrajnát, pénzügyileg egyszerűbb és hatékonyabb módszerekkel, kétoldalú megállapodás keretében, akár a nemzeti költségvetésből is” – emelte ki a pénzügyminiszter.

A Hír TV összeállítását ITT tekinthetik meg.

Nyitókép: Varga Mihály Facebook-oldala

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2022. november 08. 23:46
Ehhez képest varga főkönyvelő a múlt héten az IMF-nél azért lobbizott, hogy MO.-n is vannak ám építőipari cégek, amelyek szívesen részt vennének Ukrajna újjáépítésében az IMF támogatásával. Pénzt nem adunk, de a háborús vámszedőink, ménszaros, garancsi, szijj.... készen állnak.
Akitlosz
2022. november 08. 21:35
"Varga Mihály: Magyarország segít Ukrajnának," Turul madár szobrokat eltávolítani, "de nem támogatja az újabb uniós hitelt" Kárpátalja EU-ba integrálására.
Fila2020
2022. november 08. 20:05
Csak okosan, higgadtan. Ha segítséget akar tőlünk Ukrajna, akkor kérjen.
zuriktodor
2022. november 08. 19:46
Előbb talán le kéne akadniuk a sovinizmusról. Ceausescu ipari tanuló volt ezekhez képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!