Tényleg a szankciók okozzák a válságot? – itt a Patrióta nagy szankciós elemzése (videó)

2022. november 16. 09:54

Ha a nemzetközi és hazai baloldal látja és érzékeli Európa lejtmenetét, akkor miért szankciópártiak, milyen érdekek állnak a brüsszeli döntések mögött? – ezzel a kérdéssel is foglalkoznak az energiaszakértők.

2022. november 16. 09:54
null

Új videóval jelentkezett a Patrióta YouTube-csatornája. Hortay Olivér és Tóth Máté vesézték ki az uniós szankcióspolitikát és az a energiaválságot.

„Tényleg a szankciók okozzák a válságot?” – tették fel a kérdést a szakértők. Európában az áram ára szorosan követi a gázárakat. A videóból kiderül, hogy maga a háború kitörése nem okozott különösebben nagy áremelkedést, mert akkor még úgy tűnt, sem Oroszországnak, sem Európának nem érdeke korlátozni a gázszállításokat. Viszont májusban, a hatodik szankciós csomag elfogadásával hatályba lépett az olajembargó.

Hortay elmondása szerint az ezt követően belengetett gázembargó hatására azonnal felpattant a gázár. A szakértő leszögezi: a gázpiac mindig a jövőt árazza, így minden hírre, ami növeli a kontinens gázellátásával kapcsolatos kockázatokat , azonnal reagál.

A politikai adok-kapok hónapok óta folyik, a piac reagál, így az árak és az infláció emelkednek

– fogalmaz Hortay, majd Tóth Máté hozzáteszi: mindebben az a szürreális, hogy ezen a legtöbbet az oroszok keresnek. 

Ha a nemzetközi és hazai baloldal látja és érzékeli Európa lejtmenetét, akkor miért szankciópártiak, milyen érdekek állnak a brüsszeli döntések mögött? – ezzel a kérdéssel is foglalkoznak az energiaszakértők.

A Patrióta szankciós elemzését itt nézheti meg teljes egészében:

Kiemelt kép: Daniel Roland/AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. november 16. 17:02
biztos az ,hogy a szankciok a zEUt teszik tonkre !
Hannibal
2022. november 16. 12:20
Azért segítek a kedves Patriótásoknak: Az úgy nem megy ám, hogy nagy dirrel-dúrral indítanak egy csatornát, majd pár adás után 10 hónapig semmi. Vagy csinálják komolyan, vagy ne csinálják.
korodi
2022. november 16. 11:28
Két köcsög, kár, hogy már a háború előtt indultak az ársapkák... Polikrízis van, és mi a Parragh-féle "versenyelőny" (alacsonyan tartott bérek) miatt jobban szenvedünk a válságtól, mint a többiek. És még itt a dilettáns mnb is a nyakunkon Fidesz-szopógépek, amúgy hogy tetszik a Matolcsy Ádám-féle Porsche-gyűjtemény, vagy a többszáz milliós órája a takonynak? Ti fizettétek... :D:D
Wallasz
2022. november 16. 10:24
Orbángeci meg a Lölö okozza a válságot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!