A Die Presse publicistája ugrándozó kutyához hasonlította Orbán Viktort

2022. november 29. 08:22

Wolfgang Böhm minősíthetetlen hasonlatot vetett be és úgy véli, uniós pénz nélkül maradhat Magyarország.

2022. november 29. 08:22
null

Magyarország kormányfője ellentmondásos jeleket küldött Brüsszelnek, és most uniós pénz nélkül maradhat – olvasható a lap véleménycikkében, amit Wolfgang Böhm jegyez. Böhm szerint Orbán Viktor egyik pozícióból a másikba ugrál –  például

Azonban most talán eggyel többet ugrott a kelleténél, írja.

Böhm szerint a Bizottság valószínűleg azt fogja javasolni, hogy az uniós költségvetésből és az újjáépítési alapból Magyarországnak nyújtott 13,3 milliárd eurós támogatás befagyasztását tartsák fenn. „A pénzre az országnak sürgősen szüksége van”, teszi hozzá. A pénz megfelelő felhasználása túlságosan bizonytalanná vált egy olyan országban, írja, amelynek „jogállamisága sérült, és ahol a (túlságosan) hosszú ideje regnáló vezetés öntelt, korrupt autokráciába sodródik.”

Kritikán aluli dehumanizálás a német lapban

Hozzátette: „Orbán egyik brüsszeli piruettje során jelezte, hogy ezért a pénzért hajlandó létrehozni egy független, korrupciót vizsgáló szervet. Kétségtelenül fontos lépés, a Bizottság szerint azonban ez túl kevés. Orbán Viktor ahelyett, hogy eleget tett volna a követeléseknek, újabb fordulatot tett, és Nagy-Magyarország sállal jelent meg. Valószínűleg egyrészt azért, hogy önbizalmat mutasson saját lakossága felé (!), amely jelenleg gazdasági visszaesést él át” – Böhm szerint rosszabbat, mint az uniós partnerek.

Másrészt, hogy egy kicsit provokálja az uniós partnereket, véli Böhm. „Olyan provokációról van szó, hangsúlyozza, amely megkérdőjelezi Európa alapvető értékét: minden állam békés egymás mellett élését.” Orbán ezt biztosan tudja, fogalmaz.

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher 

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pjozsi55
2022. december 01. 09:52
Azt hiszem, hogy ez a Böhm az a kutya aki szorgosan nyalogatja a gazdik kezés és seggét.
Janika50
2022. november 29. 18:50
Amig a jelenlegi "demokratikus ellenzék" volt kormányon jol működött a pénz forgalom. bejött 100 Eur, a szivattyú vissza pumpált minimum 70-et, gyakran 101-et, minta demokrácia volt hazánk. 2010 után hála az Istennek, a Magyar kormány számtalan olyan intézkedést hozott, ami végre változtatott ezen a kirivó aránytalanságon. Ez a kinjuk, minden egyéb a kamu kategória. Még egy érdekesség. Az EU és elődei évtizedekig jól működtek. 2004 után teljessen megváltozott az irány Bruxellesben, Strassburgban, Luxemburgban. Elhúzták a mézes madzagot Kelet Európa előtt és be is dőltek nekik. Különössen benünket érint hátrányossan. Trianon után, a labancok évszázadokkal korábban megszokták, a magyarokat bűntetlenül lehet fosztogatni. Könnyű dolguk van. Itt voltak Jászi Oszkárok, Pogány Józsefek, Lukács Győrgyök, a jelenlegi reinkarnációik is szép számmal. Óriási segitségükre vannak Új barátainknak.
Lajoss
2022. november 29. 16:54
Egy putyin-pincsi..:(
Vörös Gyuláné
2022. november 29. 12:36
Igen, ugráló kutya? Akkor én is mondhatom, hogy nekem pedig a patkányozó kutyára vicsorgó vándorpatkány jut eszembe erről a Böhmől?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!