Olasz földcsuszamlás: nyolcan meghaltak, többen eltűntek

2022. november 26. 16:53

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

2022. november 26. 16:53
null

A földcsuszamlás a sziget északi részén lévő Casamicciola Terme településen ment végbe, maga alá temetve egy házat és több autót a tengerbe sodorva - jelentette a tűzoltóság. Az eltűnt embereket keresik. Egy autóban ketten ültek, amikor a jármű a vízbe került, őket kimentették. A hatóságok felszólították a sziget lakóit, hogy maradjanak otthon, ne akadályozzák a mentést.

Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter szombati közlése szerint egyetlen halálozást sem igazoltak. Matteo Salvini infrastruktúráért felelős miniszter azonban azt közölte, nyolc ember halt meg a földcsuszamlásban.

Casamicciola Termében, a telente mintegy 8000 lakosú fürdőhelyen 2017-ben földrengés volt, ketten meghaltak. A 19. század végén egy sokkal erősebb rengés azonban teljesen elpusztította a települést.

(MTI) 

Nyitókép: ANSA hírügynökség/AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. november 27. 07:57
Csodálatos a sziget, pár éve töltöttünk ott két napot, de mindenképpen vissza szeretnénk menni. A Tehetséges Mr Ripley c film néhány jelenetét is ott vették fel. Isten nyugosztalja az áldozatokat.
Cserna János
2022. november 26. 22:46
Részvétem a település lakónak a megpróbáltatásokért. A tudósítás szerkesztettsége pedig nem túl sikeres.
Bitrex®
2022. november 26. 18:35
Ischia már régen németek által megszállt sziget.
T. Péter
2022. november 26. 17:37
"Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter szombati közlése szerint egyetlen halálozást sem igazoltak. Matteo Salvini infrastruktúráért felelős miniszter azonban azt közölte, nyolc ember halt meg a földcsuszamlásban." Nem kellene utánanézni egy kicsit cikkírás közben? MTI ide vagy oda, a per pillanat legfrissebb hírek szerint, ami persze bármikor változhat, egy nő halt meg, 12 embert keresnek. Ráadásul a sorrend pont fordítva volt, Salvini ugyan mondott valamit, de _azután_ mondták a többiek, nemcsak a belügyér, hanem közelebbről érintett polgármester és mások, hogy nem, még nincs halálos áldozatról tudomás. Azóta már van egy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!