Amerikai védelmi miniszter: Az orosz támadások csak megerősítik a szövetségesek elszántságát

2022. október 12. 17:13

Folytatjuk Ukrajna védelmi képességeinek bővítését, a jelenlegi sürgető szükségletek kielégítése végett, és hosszú távon is – jelentette ki Lloyd Austin.

2022. október 12. 17:13
null

Oroszország Ukrajnára mért rakétacsapásai Vlagyimir Putyin orosz elnök háborújának rosszindulatát és kegyetlenségét mutatják, de még inkább megerősítik a nemzetközi közösséget abban, hogy támogassa Ukrajna katonai erőfeszítéseit önmaga megvédésére – jelentette ki Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerdán Brüsszelben, a NATO-tagországok védelmi miniszteri találkozójának keretében szervezett Ukrajnai Védelmi Kapcsolattartó Csoport tanácskozását megnyitó beszédében.

Mint mondta, az ukrán városok elleni orosz támadások

ártatlan civileket öltek és sebesítettek meg,

végrehajtásukhoz katonai cél nem fűződött. Véleménye szerint Putyin választotta ezt az imperialista" háborút, Ukrajna pedig úgy döntött, hogy megvédi magát, „amit eddig nagyszerűen meg is tett”.

Austin rendkívülinek nevezte, hogy az ukrán erők „képesek voltak megváltoztatni a háborús dinamikát”. „Ezek a győzelmek Ukrajna bátor katonáinak köszönhetők. De az Ukrajnai Védelmi Kapcsolattartó Csoport biztonsági segítségnyújtása, kiképzése és erőfeszítései létfontosságú szerepet játszottak ebben” – jelentette ki.

Az amerikaiak hosszú távú katonai segítséget ígértek Ukrajna részére

Az Ukrajnai Védelmi Kapcsolattartó Csoport (Ukraine Defense Contact Group) találkozóján 50 ország miniszterei és védelmi vezetői vettek részt. A csoportot nyugati szövetséges katonai vezetőkkel egyetértésben, áprilisban hozta létre az Egyesült Államok, azzal a céllal, hogy segítsék Ukrajna védelmi szükségleteinek kielégítését. Az amerikai védelmi miniszter hosszú távú

katonai segítséget ígért Ukrajnának az orosz légicsapásokat követően.

„Az ukrán honvédők támogatása iránti eltökéltségünk minden időszakra érvényes, nem csak az összecsapások kimenetelétől függ. Folytatjuk Ukrajna védelmi képességeinek bővítését, a jelenlegi sürgető szükségletek kielégítése végett, és hosszú távon is” – jelentette ki Lloyd Austin.

(MTI)

Nyitókép: Lloyd Austin amerikai (b) és Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter a NATO védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozásán, a NATO és az ukrajnai kontaktcsoport ülése előtt a szervezet brüsszeli székházában 2022. október 12-én.MTI/EPA pool/Stephanie Lecocq

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stukov79
2022. október 13. 06:15
A BLM niga remélem seggbe is szúrta azt a kis buzit! Így lenne igazán őszinte az a fotó....
DoomGuy
2022. október 12. 23:26
Hé, kié ez a pofátlan néger? Vigye el.
nuknuk
2022. október 12. 22:03
Mióta szövetséges Ukrajna? NATO hivatalosan VÉDELMI szövetség, csak a tagokat védi.
Muki46
2022. október 12. 21:46
A jóságosan mosolygó majom, és a hálásan vigyorgó bibsi. De gyönyörű látvány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!